Amelias Jul – Söndagsläsning

Nu har jag köpt min första jultidning – Amelia, som alltid brukar hålla måttet! Av de få sidor jag nu läst bådar det gott! Bra blomstertips t.ex.
Ska nu fortsätta min mysiga stund 🙂 Hoppas ni har en bra söndag?

Samuel och jag ska iväg om ett tag och göra något hemligt.. Ni får veta om ett tag vad det är, en riktigt stor grej! 

Kategori: JulTaggar: ,

Julkul på ICA-Maxi

När vi tog en tripp på ICA Maxi blev man lite sådär pirrig i magen när allt hade börjat plockas fram.. 🙂
Extra sugen blev jag då på LUSSEBULLAR! Samuel hejdade mig dock från att köpa, för “de hemgjorda är ju godast att äta första gången”.
Jag är glad att jag har Samuel som kan dra tillbaka mig in i verkligheten när jag svävar iväg bland alla julnyheter 🙂

Vi köpte förresten julstrumpan ni ser på en av bilderna. Samuel har nämligen haft som tradition sen han var liten att han haft en julstrumpa som han fått 1 julklapp i på julaftonsmorgonen. Jag har aldrig haft den traditionen själv, men eftersom vi bor ihop nu så blir det ju lite nya saker som händer, även på julen! Vi funderar på om vi ska köpa en till likadan eller om vi ska hitta en helt annorlunda till den ena av oss..
Har ni några nya traditioner som ni börjat med av olika anledningar? 

Kategori: JulTaggar: ,

Årets julvärd 2014

Min önskan är att det skulle bli någon av dessa härliga människor!
Pia Johansson(fantastisk i Lassemajas Detektivbyrå), Edward Blom(fantastiskt rolig och mysig), ICA-Stig(Min förhoppning från förra året) eller Tommy Körberg(julsångernas kung!). 

Jag skulle vilja se någon av dessa i TV-rutan på julafton, för jag tycker att alla har den mysiga “jultouchen” på något sätt och kan de kan nog skoja till det så det blir lite humor också 🙂

Vem hoppas ni på, någon av mina eller någon helt annan? 

Kategori: JulTaggar: , ,

God morgon alla fina! 
Idag ska ni få ta del av en unik grej! Nämligen mitt första, av många, videoinlägg som för det mesta kommer vara olika tips som har med julen att göra. 

Jag har funderat och filat på en helt ny grej för bloggen ett tag nu och bestämt att just detta kommer bli nyheten inför julsäsong 2014 på Emmas Julblogg!

Hoppas ni kommer titta på mina videotips och få inspiration till testa göra något av det jag visar. 🙂
Idag visar jag hur ni kan göra en fin julkruka av några få saker. Perfekt då man slipper köpa dubbla krukor för julen och övriga året. Om ni har ett par strumpor där 1 är trasig är det ju toppen då man kan göra en kruka av den hela! Jag kan även tänka mig att en stickad socka kan bli väldigt fint 🙂

Ha en fin kommande vecka!

Kategori: JulTaggar: , ,

Nu är det klart, jag har köpt 3 biljetter till Sarah Dawn Finers julkonsert i Stockholm fredag den 12:e december – dagen innan Lucia!
Åh vad glad jag är 🙂 Jag, syrran och mamma kommer ha en riktigt underbar kväll ! 
Jag tror verkligen det kommer bli en magisk konsert, hon sjunger jullåtar som en gud enligt mig!

Om ni också vill gå, kolla in biljetter här 🙂 köp, köp, köp! Snart inga kvar! 

Blossa årgångsglögg 2014

imageBlossa 14

Årets glögg har presenterats, äntligen! Den är i år med smak av lavendel och har enligt mig en snygg och modern flaska med lila färg. 1:a oktober är den köpklar 🙂 Såhär säger de om den på blossas hemsida;

“Blossas årgångsglögg har blivit en populär jultradition, och i år hämtar Blossa sin smakinspiration från Frankrike. Lavendel från södra Frankrike har blandats med noga utvalda vita viner samt Blossas traditionella glöggkryddor. Resultatet är en välbalanserad starkvinsglögg skapad i symbios med sol, värme och violetta dalgångar.”

Själv är jag inte speciellt förtjust i starkvinsglögg och därför blev jag mycket glad när jag såg att de presenterat även denna…

image

Blossa lätt vinglögg 4,7% !

Den innehåller lägre alkoholhalt jämfört med Blossas traditionella vinglögg och det faller mig bra i smaken då jag inte är så förtjust i starkvinsglögg. Jag tror denna kommer bli helt lagom och jättegod! Såhär beskriver Blossa själva den nya flarran;

“Den klassiska Blossakaraktären är välbalanserad och kryddig, smaken är fyllig och en ljuvlig doft av pepparkaka, nejlika och kardemumma sprider den rätta julstämningen.”

Även Saturnus har 2 nya smaker med 2,2 % alkohol. Lusseglögg och pepparkaksglögg. Jag kan tänka mig att lusseglöggen är väldigt god, den kommer jag att vilja testa!

Kategori: JulTaggar: , , ,

HM JUL 2014 – Sneak peak

image

image
image

image

image

image

image

image

Alltid kul att tjuvkika på julnyheter även fast det är ett bra tag kvar.. Här har ni mina favoriter, resten hittar ni HÄR.
Jag har aldrig köpt någon julsak på HM och vet inte om jag kommer göra det i år heller?
Dock blir jag galen i det lilla man hittar nu när det inte något julutbud butikerna och det brukar resultera i att jag köper något “bara för att” eller för att man vill få sig lite julkänsla mitt i sensommaren 🙂 
Meen, jag sparar mig nog lite till! 

Har ni köpt någon julig grej ännu, galningar därute? 😉

Kategori: JulTaggar: ,

image

Det är nu augusti, allas semestrar(inklusive min egen) är- eller tar snart slut.
Det är precis DÅ som jag börjar längta. Längta efter allt det mysiga med julen.
Sommaren har varit så otroligt varm, upplevelserik och underbar, men faktiskt lite äcklig nu på slutet när man knappt har kunnat gå 100 meter utan att bli svettig.
Nä, nu är jag trött på detta och välkomnar hösten, och förhoppningsvis en riktig vinter, med öppna armar!

Jag kan inte vänta på att få juldekorera vår nyköpta lägenhet med allt pynt som står uppe på vinden. Bara att få lägga fram två jullöpare på matbordet eller att skala och äta den första julapelsinen är tankar som gör mig lite pirrig. Löjligt, tänker många “det är ju fortfarande sommar”. Ja, men man får väl längta eller hur? Läntgan är faktiskt det bästa med hela julen!

Utöver alla datum som jag skrivit här ovan är 10 oktober är ett datum som gör mig glad, för då brukar julsakerna trilla in i butikerna. Tänk, det är faktiskt bara 2 månader dit ungefär 🙂
Jag vet att många kanske tycker att det är dåligt att Lucia är på en lördag – då det inte blir några luciatåg på dagis och liknande, men själv tycker jag det är fantastiskt! Äntligen kan man vara ledig och få lussa lite själv 🙂 

Avslutningsvis kan ni nog räkna med några inlägg här framöver, nu när min längtan har tittat fram! 

Kategori: JulTaggar: , , ,