Ett mycket trevligt och glöggigt bud från Tegnér & Son

Gaaah måste man hålla sig med att smaka på glögg tills december?? Är man för fuskig annars?😳😂 Det är nämligen väldigt svårt när man har detta hemma..!
Jag har alltid tyckt att Tegnér & Son har extra fin kvalitet på glöggen och även väldigt fin stil på sina flaskor, så därför blev jag extra glad när jag hittade det här fina budet utanför dörren!! 🥰😍🎄 ÄLSKAR även såna här jutekorgar!👏
Den torra glöggen är extra trevlig om man, som många tycker, att glögg ofta är lite för sött! Den ska försöka lura i Samuel, som inte alls gillar glögg egentligen…😆 Han klarar inte av söta drycker! Men denna kanske funkar tänker jag 😀👏

Saturnus glögg 2021 Vintermojito

Årets glögg från Saturnus har avslöjats och den ska smaka mojito!😄🎄 Den beskrivs som frisk och fräsch, men med juliga toner! Passar bra kyld och värmd 👍
Alkoholfri och finns att köpa i slutet av oktober!😘🥰
Jag tycker den låter väldigt spännande och nytänkande! Ser fram emot att prova!😀

Saturnus glögg 2020

Jag fick ett väldigt roligt bud igår med nya härliga godingar från Saturnus glöggsortiment! För mig känns flaskorna lyxiga och väldigt fina! Inget man skäms för att ha framme liksom😍

Vit alkoholfri Superfrukt-glögg
Med fruktjuicer av bland annat mango, persika och kiwi blandat med härliga glöggkryddor!

Röd traditionell alkoholfri glögg

Lättvinsglögg 2,2% utan tillsatt socker

Otroligt nog så faller alla mig i smaken!😍 Jag älskar alkoholfri glögg och lättvinsglögg, så där hade de mig direkt.
Superfruktsglöggen låter som att den har det där lilla extra utan vara konstig(som vissa specialare är) om ni förstår hur jag menar?
Den utan socker är ju sjukt spännande för glögg ÄR ju väldigt sött och det är kul med variant som inte har en så stark sötma!
Den traditionella röda känns bara en självklar glögg – funkar för alla liksom!😁
Ska bli roligt att smaka dem! Vad tycker ni, ska jag göra det i en video(med någon?) eller i ett blogginlägg?🙂

Kategori: Jul, JulnyheterTaggar: ,

Saturnus Choklad & Hjortronglögg

Igår hade jag fått en avi från posten och när jag hämtade paketet låg Saturnus nya årsglögg där! Superskoj, tack så mycket! Tycker att smaken låter väldigt god och spännande, ser fram emot att smaka den 🙂 Älskar hjortronglögg vanligtvis och choklad går säkert bra ihop med det.
Jag är faktiskt mest förtjust i alkoholfri glögg eller lättglögg så är mycket mer sugen på denna än Blossa 17
Hmm när är det okej att smaka första glöggen för säsongen… Lite tidigt än väl?

Kategori: JulTaggar: ,

Blossa 17 Old Delhi

image
image

Hej! Nu har precis Blossas årgångsglögg 2017 avslöjats och smaken är mango, spiskummin och chili. 
I år avslöjades glöggen på ett lite speciellt sätt, nämligen på en hemsida(blossa17.com) där de sände live när några personer målade graffitti, som 14:00 skulle avslöja smaken. Kul initiativ!! Jag tycker att flaskan är fin, men inte alls julig! Lite twist enligt mig. Mango låter jättegott, men spiskummin associerar jag till tacos och chili är jag inget fan av. Det kan alltså bli antingen gott eller äckligt för min del, beroende på vad den smakar mest av 🙂 Hur som helst ska det bli väldigt spännande att testa!

image
image
image
Kategori: JulTaggar: , ,

Blossa 2016

image

Nu var det äntligen dags! 
Blossa 16 har avslöjats och det är i år en 15% starkvinsglögg med smak av Kråkbär.

Kråkbär..? var min första tanke. Vad är det?
Ni som är som jag och inte vet vad det är kan läsa lite info här:

“Kråkbäret växer vilt och täcker stora arealer i Norrland men finns även i övriga delar av Sverige i sin sydliga variant.
Genom historien har kråkbäret ansetts vara läkande, kanske tack vara sina rikliga mängder antocyanider; högsta värden av alla bär tillsammans med blåbär. Kråkbäret är ett ibland bortglömt bär men i kråkbäret har vi framförallt funnit en ingrediens som bidrar med friskhet till vår årgångsglögg.”

Hmm, ja vi får se – ska bli spännande att smaka sen! 😀 Från 1 oktober finns den att köpa, precis som vanligt. 109 kronor för en flaska på 750 ml.
Jag tycker iaf att flaskan är jättefin! Inte om man jämför med förra årets Blossa 15 för den var oslagbar, men absolut jättefin! Jag gillar den “skogiga” Norrlandskänslan på den och det går fint ihop med guldtexten. Bra jobbat Blossa! 🙂

Kategori: JulTaggar: , ,

En höjdarglögg!

image

Denna glögg, Blossa 4,7%, är en riktigt god och bra glögg för den som inte gillar starkvinsglögg och heller inte alkoholfri glögg. Den är perfekt!
4,7 är alldeles lagom för min smak och det tror jag många andra tycker också 🙂 
Testa om ni inte redan gjort det! Finns på systemet. 
Den får såhär många hjärtan:

image
Kategori: JulTaggar:

Saturnus glögg 2015 x3

image
image
image
image
image

Imorse när jag precis kommit ur duschen ringer min mobil och det är en budkille som hade ett paket att lämna, spännande spännande! 
Det innehöll 3 urhärliga nya glöggsorter från Saturnus! Hurra vad gott, tack snälla ni! Nu har jag massa gott att se fram emot till årets första glöggmys!
Dessa sorter är det ni ser på bilderna:

Årets premiumglögg Havtorn 2,2 %
Verkar urspännande, havtorn har en väldigt unik smak och jag tror detta kan gå ihop riktigt fint med glöggsmaken! Längtar till glöggmyset…

Ekologisk kravmärkt röd vinglögg alkoholfri
TOPPEN att det även nu finns ett ekologiskt alternativ, det är enligt mig på tiden! Den är nog extra god bara pga det 🙂

Vit vinglögg alkoholfri, där varje såld flaska ger 1 krona till världens barn♥
Toppinitiativ att skänka 1 krona, för Saturnus själva kanske det inte är så mycket, men tänk vad det betyder för de som verkligen behöver pengarna – Heja er!! Bara därför borde alla köpa denna glögg, en god gärning!

Kategori: JulTaggar: , , ,

Glögg från Herrljunga

Idag när jag var hos sjukgymnasten ringde det som en tok på min Apple watch (den är som en telefon, man kan ringa, smsa etc) och det var lite pinsamt..! Det ringde mellan 6-10 gånger och efter en stund var jag tvungen att söka på numret för att se vad det var för galning som ringde!? Kände inte igen namnet och eftersom att jag ville fokusera på min sjukgymnastik så lät jag det vara, om det är så brådskande kan personen lämna ett meddelande, tänkte jag! 
När jag var klar ringde jag upp och det var då en trevlig gubbe från ett transportföretag som hade lämnat ett paket från Herrljunga cider utanför min dörr, eftersom jag “vägrade” svara 😉 Haleluja! Vad roligt! Jag som ääälskar glögg! 
Nyhet nr 1 för i år hos Herrljunga är en returbar plastflaska på 0,9 L med tomtens favoritglögg, klassisk glögg som är alkoholfri. Jag tror jag aldrig sett glögg på plastflaska, jag var nästan hundra på att det var en julmust när jag drog upp den ur lådan! En behållare i plast kan vara smart på många vis! 
Nyhet nr 2 är Blåbärsglöggen som kan avnjutas varm eller iskall med några isbitar, även denna är alkoholfri. Blåbär verkar superspännande enligt mig!! Jag har alltid älskat allt med blåbärssmak, och jag tror inte att denna kommer göra mig besviken… Ska bli så spännande att testa, men måste vänta med det tills min mor kommer hem från Gran Canaria, då hon är en ännu större blåbärsälskare! 🙂
Dessa glögger kommer du hitta i din livsmedelsbutik lite närmare mot jul! Mums..

Kategori: JulTaggar: , ,