Färdig Saffransdeg i påse och Gunrys jultvålar

Kolla vilka roliga grejer jag hittade på vår ICA maxi 😁😍 Jultvålarna från Gunry tycker jag är underbara, men saffransdegen och kaffet vette tusan 😂 Alltså lussedegen i påse är ju en sjukt konstig (men rolig) grej som jag aldrig sett förut – nån som provat??😁

Det blev inget inköp av någonting, men det är alltid väldigt roligt att se julnyheter ute i butikerna😀👏

Julkalendrar online
Kategori: JulnyheterTaggar: , ,

ICA adventskalender

Happy saturday!
Äntligen har jag ICAs gratis adventskalender 🙂 Hittade den i en liten ICA-butik på Östermalm nära jobbet och hade då faktiskt nästan glömt bort att den fanns! Det är en tradition för mig att ha den, då jag alltid har fått den av mormor varje år innan hon gick bort. Därför känns det som ett måste att jag hittar en varje år! Hon brukade också alltid få från en pytteliten ICA där hon bodde, så det känns som att det är de små ICA-butikerna som oftast har dem. Jag har t.ex. aldrig sett någon på vår stora ICA Maxi. 

Det ska bli spännande att se vad som finns bakom luckorna i år, de har ju lite olika teman varje gång. Ibland har det varit rim, andra gånger recept och pyssel osv. Tycker den var väldigt fin med många roliga saker att titta på på julbordet. Man ser liksom något nytt varje gång man kollar på den!Hoppas ni hittar den på er lokala ICA-butik! Annars – fråga i kassan! 🙂

Kategori: JulTaggar: ,

Min Julbok

image
image
image

Åh vad glad jag är för denna bok! Den är underbar och precis en sån jag velat ha, undermedvetet i flera år! Perfekt för att planera julen varje år, med vad man ska baka och så vidare. När man ska hinna med så mycket som jag brukar göra kring jul, krävs det en del planering och därför är denna bok perfekt med dess smarta flikar! Det är många sidor också, då den räcker i många år 🙂
Om du också vill ha den finns den på ICA Maxi eller på ICA:s hemsida

Kategori: JulTaggar: , ,

ICA julgodsaker

image
image
image

Idag knackade det på dörren och där stod Ryska Posten med en urfin tygpåse från ICA(kommer bli nya shoppingpåsen)! Den innehöll flera godsaker från ICA:s julsortiment som päronmarmelad med kanel, julte, ekologiska fikon, ekologisk kokos, fikonmarmelad och glöggmix med tranbär och mandlar. Åh vad glad jag blev!! Mest sugen är jag på päronmarmeladen och jultet, ska nog göra en kopp till mig och Samuel redan nu! 
I år satsar ICA mycket på ekologiska och svenskt närodlade råvaror och det syns på flera av deras julnyheter som t.ex. julskinkan och laxen. Den ekologiska julskinkan såldes mer än 50 % bättre år 2014 än året innan och därför har de fler goda nyheter på den fronten. Enligt mig är det fantastiskt och det känns verkligen som att det är på tiden! Riktigt sugen på att få hugga in på en fin skinka… Jag har tidigare skrivit ett inlägg om ICA:s julsaker(inte maten) som ni kan se här.
Nu ska jag mumsa på detta framöver och jag återkommer om något är extra gott som ni måste testa!! Någon som testat något förresten?
Jag tror min mor kommer vilja hugga in på marmeladerna… 😉

Tilläggas bör även att julsakerna jag skrivit om i tidigare inlägg nu finns på icahemmas hemsida och de går också att beställa(många saker går endast att köpa på nätet)! Hurra det lider mot juuul! 

Kategori: JulTaggar: , ,

Jul på ICA 2015

Styleroom, som är min mans arbetsplats, har medverkat på ICA:s pressträff där de tog upp trenderna för julen 2015 och sitt egna sortiment som börjar säljas vecka 43 på ICA Maxi samt på ICA hemmas webbshop.
Jag snappade upp de finaste bilderna som Mia på Styleroom tagit och jag tycker årets kollektion verkar vara perfekt! Den har verkligen allt som julen ska ha, tycker jag! Jag gillar det traditionella och detta år verkar jag äntligen få slippa alla skrikiga discofärger och plastiga dekorationer – nu är det riktiga naturmaterial och gammeldags färger som gäller! 
I år handlar ICA:s tankar kring julen om 3 saker;

Metaller (mässing, koppar, guld och silver)
Traditionellt (rött, vitt och grått blandat med vackra naturmaterial som fårskinn)
Nordic light (den nordiska naturen blandat med päls, fossil och trä)

Nu längtar jag till veckan 43 då jag kan tralla mina 400 meter till ICA Maxi och ta del av dessa julgodingar!

Kategori: JulTaggar: , ,

ICA julkalender + nya filmer

ICA:s julkalender är en tradition för mig att ha varje jul och denna gång var det min kollega och vän Jossan som gav en till mig! Den är helt gratis och finns att få på de flesta ICA butikerna. Det är ofta dikter eller rim bakom luckorna och det älskar jag! Mycket bättre än tråkig choklad. 

Jag blev glad när jag hittade Tjuvarnas jul och LasseMajas Detektivbyrå idag på ICA Maxi, eftersom jag hade tänkt köpa dem i år! De är 2 av de bästa tycker jag, näst efter Greveholm & Pelle Svanslös förstås 🙂

Kategori: JulTaggar:

Julkul på ICA-Maxi

När vi tog en tripp på ICA Maxi blev man lite sådär pirrig i magen när allt hade börjat plockas fram.. 🙂
Extra sugen blev jag då på LUSSEBULLAR! Samuel hejdade mig dock från att köpa, för “de hemgjorda är ju godast att äta första gången”.
Jag är glad att jag har Samuel som kan dra tillbaka mig in i verkligheten när jag svävar iväg bland alla julnyheter 🙂

Vi köpte förresten julstrumpan ni ser på en av bilderna. Samuel har nämligen haft som tradition sen han var liten att han haft en julstrumpa som han fått 1 julklapp i på julaftonsmorgonen. Jag har aldrig haft den traditionen själv, men eftersom vi bor ihop nu så blir det ju lite nya saker som händer, även på julen! Vi funderar på om vi ska köpa en till likadan eller om vi ska hitta en helt annorlunda till den ena av oss..
Har ni några nya traditioner som ni börjat med av olika anledningar? 

Kategori: JulTaggar: ,