Smaskiga lussebollar

Jag gjorde en sats med mina ”lussebollar” innan vi åkte till Portugal och jag minns nu från förra året vilken underbar liten boll jag uppfunnit! Wow vad goda de är😍👏👏 Ni måste prova! Nyttigt och gott snacks, fika, mellis🥰
Trevlig helg!❤️

Ingredienser:

150 gram rostade hasselnötter 

3/4 dl solroskärnor

150 gram dadlar(soltorkade i mitt fall)

8 torkade aprikoser 

1/2 dl kokosflingor 

1 paket saffran

  1. Börja med att köra runt nötterna, solrosfröna, kokosen och saffranet i en matberedare/minihacker
  2. Tillsätt övriga ingredienser och kör runt så länge det går tills allt blivit en smet. Jag fick ta till stavmixern efter en stund för att matberedaren inte klarade av den tjocka röran!
  3. Rulla till bollar
  4. Ta en bunke, fyll i lite kokosflingor
  5. Lägg i 5-8 bollar och snurra runt bunken så de blir täckta i kokos! Då slipper du handrulla dem😁👍
  6. Förvara i kylen om de inte äts upp direkt(stor risk dock..)

Lussebollar

Nu har jag “bakat” något som jag hittade på, efter att ha velat ha något juligt – men hälsosamt!😀
Alltså ni kan inte förstå hur goda dessa lussebollar (haha är sjukt nöjd med det namnet) är och jag är SÅÅ glad!
De smakar verkligen som en lussebulle men i en annan form😍😍👏 En rawfoodboll som smakar lussekatt liksom! Ni måste göra dem🥰 LOVA!
De är glutenfria, mjölkproteinfria, sockerfria och passar om man är vegan!

Ingredienser:

150 gram rostade hasselnötter

3/4 dl solroskärnor

150 gram dadlar(soltorkade i mitt fall)

8 torkade aprikoser

1/2 dl kokosflingor

1 paket saffran

  1. Börja med att köra runt nötterna, solrosfröna, kokosen och saffranet i en matberedare/minihacker
  2. Tillsätt övriga ingredienser och kör runt så länge det går tills allt blivit en smet. Jag fick ta till stavmixern efter en stund för att matberedaren inte klarade av den tjocka röran!
  3. Rulla till bollar
  4. Ta en bunke, fyll i lite kokosflingor
  5. Lägg i 5-8 bollar och snurra runt bunken så de blir täckta i kokos! Då slipper du handrulla dem😁👍
  6. Förvara i kylen om de inte äts upp direkt(stor risk dock..)

Tomtebollar med hallon och goji

Rawfoodbollar, superbollar, nötbollar – kalla dem vad ni vill!
De är sjukt nyttiga och bra för kroppen, samtidigt som de är otroligt GODA. Fria från gluten och laktos är de också.
Dessa röda gojibollar med hallon kallar jag Tomtebollar(ni ser ju hur röda och juliga de är!?) efter jag experimenterat lite och kommit fram till detta underbara recept! 
Egentligen hatar jag recept, har jag sagt det? 
Jag följer aldrig recept när jag bakar & lagar mat(förutom när jag gör kladdkaka(för det lyckas jag glömma varje gång) utan jag höftar och kastar i det jag har hemma, eller det jag har lust för. Därför blir det alltid svårt när jag lägger ut något på bloggen som jag bakat, för då måste jag skriva ner i mått. 
Men jag ska försöka iaf, för detta måste ni testa att göra hemma, blev riktigt nöjd med resultatet! 🙂 
Hallonpulvret, som jag rullat dem i var perfekt för det är rätt surt och bollarna i sig är väldigt söta tack vare aprikoserna = det blev en oslagbar kombo! Hallonpulvret är frystorkade hallon, inga andra konstiga ingredienser, och är supernyttigt. Finns att köpa här för ni som vill testa detta till jul (dvs ALLA)! 😀

Hääär kommer receptet, och om ni är sugna på mer nyttiga recept kan ni kolla in mina nyttiga chokladbollar som jag lade upp förra året 🙂 Kom ihåg att det är inte så noga om det är några gram fel hit eller dit, det blir lika gott ändå!!

– 1 påse torkade ekologiska aprikoser(ja, det är skillnad!)
– 1 påse(125-150 gram) naturella cashewnötter
– ½ dl hasselnötter eller 1 dl hasselnötsmjöl
– ½ påse gojibär(ca 40-50 gram)
– 3 msk hallonpulver, se länk ovan i texten för köp
– 2 msk kokosolja
– Ett stänk med saltkaret
+ mer hallonpulver att rulla dem i

1. Ta fram en liten matberedare, jag har en sån där skål som styrs av en stavmixer som man sätter fast i locket.

2. Börja med att mixa alla nötter tillsammans med gojibär, hallonpulver & salt.

3. Tillsätt aprikoser och mixa igen tills allt är i små partiklar.

4. Tillsätt kokosoljan och mixa lite till så det blandas.

5. Ställ in smeten i kylen ca 20 minuter och rulla sedan till bollar och rulla i hallonpulver så de blir tomteröda och fina 🙂
Förvara sedan i kylen så de håller längre och inte blir helt mosiga. 

+ Ett tillägg – Samuel vill att de ska heta Gollonbollar, så nu vet ni det också!