Tomtebollar med hallon och goji

Rawfoodbollar, superbollar, nötbollar – kalla dem vad ni vill!
De är sjukt nyttiga och bra för kroppen, samtidigt som de är otroligt GODA. Fria från gluten och laktos är de också.
Dessa röda gojibollar med hallon kallar jag Tomtebollar(ni ser ju hur röda och juliga de är!?) efter jag experimenterat lite och kommit fram till detta underbara recept! 
Egentligen hatar jag recept, har jag sagt det? 
Jag följer aldrig recept när jag bakar & lagar mat(förutom när jag gör kladdkaka(för det lyckas jag glömma varje gång) utan jag höftar och kastar i det jag har hemma, eller det jag har lust för. Därför blir det alltid svårt när jag lägger ut något på bloggen som jag bakat, för då måste jag skriva ner i mått. 
Men jag ska försöka iaf, för detta måste ni testa att göra hemma, blev riktigt nöjd med resultatet! 🙂 
Hallonpulvret, som jag rullat dem i var perfekt för det är rätt surt och bollarna i sig är väldigt söta tack vare aprikoserna = det blev en oslagbar kombo! Hallonpulvret är frystorkade hallon, inga andra konstiga ingredienser, och är supernyttigt. Finns att köpa här för ni som vill testa detta till jul (dvs ALLA)! 😀

Hääär kommer receptet, och om ni är sugna på mer nyttiga recept kan ni kolla in mina nyttiga chokladbollar som jag lade upp förra året 🙂 Kom ihåg att det är inte så noga om det är några gram fel hit eller dit, det blir lika gott ändå!!

– 1 påse torkade ekologiska aprikoser(ja, det är skillnad!)
– 1 påse(125-150 gram) naturella cashewnötter
– ½ dl hasselnötter eller 1 dl hasselnötsmjöl
– ½ påse gojibär(ca 40-50 gram)
– 3 msk hallonpulver, se länk ovan i texten för köp
– 2 msk kokosolja
– Ett stänk med saltkaret
+ mer hallonpulver att rulla dem i

1. Ta fram en liten matberedare, jag har en sån där skål som styrs av en stavmixer som man sätter fast i locket.

2. Börja med att mixa alla nötter tillsammans med gojibär, hallonpulver & salt.

3. Tillsätt aprikoser och mixa igen tills allt är i små partiklar.

4. Tillsätt kokosoljan och mixa lite till så det blandas.

5. Ställ in smeten i kylen ca 20 minuter och rulla sedan till bollar och rulla i hallonpulver så de blir tomteröda och fina 🙂
Förvara sedan i kylen så de håller längre och inte blir helt mosiga. 

+ Ett tillägg – Samuel vill att de ska heta Gollonbollar, så nu vet ni det också!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Skicka ett mail när någon svarar på min kommentar