Lussebollar

Nu har jag “bakat” något som jag hittade på, efter att ha velat ha något juligt – men hälsosamt!😀
Alltså ni kan inte förstå hur goda dessa lussebollar (haha är sjukt nöjd med det namnet) är och jag är SÅÅ glad!
De smakar verkligen som en lussebulle men i en annan form😍😍👏 En rawfoodboll som smakar lussekatt liksom! Ni måste göra dem🥰 LOVA!
De är glutenfria, mjölkproteinfria, sockerfria och passar om man är vegan!

Ingredienser:

150 gram rostade hasselnötter

3/4 dl solroskärnor

150 gram dadlar(soltorkade i mitt fall)

8 torkade aprikoser

1/2 dl kokosflingor

1 paket saffran

  1. Börja med att köra runt nötterna, solrosfröna, kokosen och saffranet i en matberedare/minihacker
  2. Tillsätt övriga ingredienser och kör runt så länge det går tills allt blivit en smet. Jag fick ta till stavmixern efter en stund för att matberedaren inte klarade av den tjocka röran!
  3. Rulla till bollar
  4. Ta en bunke, fyll i lite kokosflingor
  5. Lägg i 5-8 bollar och snurra runt bunken så de blir täckta i kokos! Då slipper du handrulla dem😁👍
  6. Förvara i kylen om de inte äts upp direkt(stor risk dock..)