Kanelgifflar med sockertopp

image

image

image

Bakade lite gifflar med kanel så här på min lediga dag i dag 🙂 Åh vad gott det doftar i huset nu… Är så himla sugen på att få baka mina lussebullar, men eftersom att det fortfarande är för tidigt så blev det andra bullar! Roligt att ha något smarrigt att bjuda på.

Ca 50 stycken Gifflar
Ugn: 225 grader

* 50 g jäst
* 5 dl röd mjölk
* 150 gram rumstempererat smör I kuber
* 2 tsk egenstött kardemumma
* 2,5 dl socker
* 1-2 Liter vetemjöl
***** Rumstempererat smör
***** Kanel + socker

-Smula jästen.
-Värm mjölken till 30-36 grader.
-Rör ut mjölken i jästen.
-Tillsätt sockret, kardemumma. Sen mjölet som du börjar med 1 liter. Fyll därefter på deciliter för deciliter tills den är så klibbig att den precis går att hantera. Tillsätt smöret.
-Arbeta degen helst i maskin i cirka 10 min. Gör degen lite seg, svårarbetad och kladdig (inte för mycket mjöl alltså).
-Låt jäsa under bakduk i en timme på ett ganska varmt ställe utan drag från fönster.

-Kavla ut som du gör med en vanlig bulldeg.   -Bred på smör + kanel, socker.
-Rulla till en rundel och skär 3-4 cm tjocka bitar som du ställer tätt på en plåt, så de tar stöd av varandra (annars tippar de och blir liggande bullar).
-Låt jäsa 10 min under bakduk och pensla sedan med ägg och in i ugnen tills de blir gyllenbruna.
-Låt svalna och pensla med smält smör och doppa sedan i strösocker!

ÄÄÄÄÄÄT!! 🙂

Tryck här för att komma till fler av mina julrecept!

Kategori: Jul, receptTaggar: ,