Julkit från Dufvenkrooks & Herrljunga

image
image
image
image
image
image
image

Mitt i snökaoset i eftermiddag kom Postnord med ett fullsmockat paket med årets julnyheter av glögg, julmust & pepparkakor från Dufvenkrooks/Herrljunga – snacka om glädje!
Det var fyllt med massa grejer som jag velat testa och det kommer att bli så roligt att få smaka sig igenom detta kit under julsäsongen, som jag tycker har börjat nu 🙂 Älskar både julmust, glögg och pepparkakor och jag har alltid tyckt att Dufvenkrooks har haft en speciell elegans på sina produkter, därför blev jag extra glad över innehållet!

Dufvenkrooks halvtorra julmust Nyhet!
– mindre söt med ton av humle! Mums, tror den blir en hit hemma hos oss.

Herrljunga klassisk julmust
– hallå, ser ni flaskan? Såå himla fin och dekorerar julbordet till 100%! Smaktest av båda musterna kommer… 

Dufvenkrooks Original Vit Ekologisk lättvinsglögg 2,2% Nyhet!
– de satsar på nytt ekosortiment i år och den vita glöggen är nu också ekologisk tillsammans med den röda originalglöggen, hurra för eko!! 

Dufvenkrooks Original Röd Ekologisk lättvinsglögg 2,2% Ny design!
– en jättegod klassiker som blir ännu godare när man vet att den är gjord på ekologiska ingredienser! Älskar att den nu har gammeldags design!

Dufvenkrooks Hjorton 2,2 % lättvinsglögg
– denna har jag druckit många gånger och älskar den! Hjortron är ett personligt favoritbär och i glögg blir det fantastiskt. 

Dufvenkrooks Chili & Choklad 2,2 % lättvinsglögg
– aldrig testat, denna ska jag bjuda familjen på som tycker om lite drag i grejerna! 

Dufvenkrooks Pepparkaka
– fick dessa även förra året när de var nya i sortimentet och jisses vilken kvalitetskaka! Man äter den extra långsamt för den är otroligt lyxig, smakrik och elegant. Perfekt gåva tillsammans med en glögg till adventsfikat!

Ska bli såå spännande att smaka allt! Recensioner av allt kommer löpande, svårt att klunka och tugga i sig allt ikväll, haha! 😀

Tusen, tusen tack för detta fantastiska paket!

Herrljunga hallon och lakrits 15%

image

Herrljunga kommer med några nyheter i år och den jag tyckte var intressant var denna, hallon och laktritsglögg med 15 % alkohol ! Man har ju tidigare smakat glögg med denna smaksättning, men aldrig med en hög alkoholhalt, så det kan vara spännande för de som gillar det 🙂 
Varför det står på finska(?) har jag ingen aning om…

Kategori: JulTaggar:

Glögg från Herrljunga

Idag när jag var hos sjukgymnasten ringde det som en tok på min Apple watch (den är som en telefon, man kan ringa, smsa etc) och det var lite pinsamt..! Det ringde mellan 6-10 gånger och efter en stund var jag tvungen att söka på numret för att se vad det var för galning som ringde!? Kände inte igen namnet och eftersom att jag ville fokusera på min sjukgymnastik så lät jag det vara, om det är så brådskande kan personen lämna ett meddelande, tänkte jag! 
När jag var klar ringde jag upp och det var då en trevlig gubbe från ett transportföretag som hade lämnat ett paket från Herrljunga cider utanför min dörr, eftersom jag “vägrade” svara 😉 Haleluja! Vad roligt! Jag som ääälskar glögg! 
Nyhet nr 1 för i år hos Herrljunga är en returbar plastflaska på 0,9 L med tomtens favoritglögg, klassisk glögg som är alkoholfri. Jag tror jag aldrig sett glögg på plastflaska, jag var nästan hundra på att det var en julmust när jag drog upp den ur lådan! En behållare i plast kan vara smart på många vis! 
Nyhet nr 2 är Blåbärsglöggen som kan avnjutas varm eller iskall med några isbitar, även denna är alkoholfri. Blåbär verkar superspännande enligt mig!! Jag har alltid älskat allt med blåbärssmak, och jag tror inte att denna kommer göra mig besviken… Ska bli så spännande att testa, men måste vänta med det tills min mor kommer hem från Gran Canaria, då hon är en ännu större blåbärsälskare! 🙂
Dessa glögger kommer du hitta i din livsmedelsbutik lite närmare mot jul! Mums..

Kategori: JulTaggar: , ,

Överraskning från Herrljunga & Dufvenkrooks

imageimageimageimageimage

Tror ni jag blev glad när jag fick hem detta idag eller? Oj vad spännande med massa nya smaker av glögg samt helt nya pepparkakor i en lyxig metallförpackning! 

“Herrljunga Cider förvärvar glöggvarumärket Dufvenkrooks av Providential Wines & Spirits som ingår i samma koncern som Hermansson & Co. Förvärvet sker omgående och är ett led i Herrljunga Ciders strategi att bli en större aktör på den Skandinaviska glöggmarknaden. Dufvenkrooks glögg är idag ett av Sveriges mest omtyckta och kända glöggvarumärke.”
Dufvenkrooks presenterar snart sina nyheter inför 2014 med en helt ny lättare flaska och design på etiketten och har nyheter som pepparkakor och julmust med en lite mindre söt smak. Läs gärna mer här

Jag har nu fått glädjen att få testa;
* Originalglöggen 2,2 %
* Herrljungas nya alkoholfria svartvinbärsglögg(årets smak)

* Dufvenkrooks pepparkakor
* KRAV lättvinsglögg 2,2 %(heja, heja vad bra!)
* Fikon&Päronglögg 2,2 %(årets lättvinsglögg)

Jag är mest sugen på att testa pepparkakorna samt svartvinbärsglöggen, det ska bli riktigt spännande! Återkommer till er när det är gjort, mums 🙂 

TUSEN tack för de fina julgottisgåvorna, Herrljunga & Duvenkrooks!