Julkalendern 2016

Nu har jag köpt mig en årets julkalender 2016, som jag alltid gör så fort jag ser den i butik! Årets radiokalender heter Lyckoborgen och årets tv-kalender heter Selmas saga. Tv-kalendern brukar jag och Samuel se på kvällen efter jobbet och radiokalendern brukar jag lyssna på på morgonbussen påväg in till jobbet – mysigt värre!
Vet egentligen inte varför jag köper papperskalendern, brukar ändå alltid glömma att öppna den och sen är den ju inte så rolig när man är vuxen heller? 
Det är väl bara en sån där tradition man inte tänker på, men bara gör ändå liksom! 🙂 Skulle kännas fel att inte ha den…?

Kategori: JulTaggar:

Julkalendern 2016 Selmas Saga

image
image

Det är dags att vi börjar prata om årets julkalender Selmas Saga

Som jag skrev i ett inlägg från december förra året så handlar den om åttaåriga Selma som får ett hemskt besked om att deras familj ska vräkas.
Hon flyr förtvivlad ut i vinternatten och stöter på tomteforskaren Efrahim von Trippelhatt(som spelas av Johan Ulveson)som arbetar med en vetenskaplig studie om jultomten och har byggt ett eget luftskepp för att bevisa för sina kollegor i Vetenskapsakademien om tomtens existens. Selma blir intresserad och vill såklart också hitta tomten, mest för att han ska kunna uppfylla hennes önskan att hennes familj ska få behålla huset.
Ett fantastiskt juläventyr helt enkelt! Dessutom är det samma manusförfattare som gjorde Tjuvarnas Jul och den tycker jag var fantastisk!

Jag ser såå mycket fram emot att få den, tycker att den verkar innehålla allt som jag söker i en julkalender!! Jag var nämligen inte så förtjust i förra årets, tycker inte alls att det kändes som en julkalender och jag fick ingen julfeeling alls av den! Men nu taggar vi inför Selmas saga och glömmer det gamla! 😀
Se trailern här!
Ni kan läsa mer på SVT:s hemsida!

Kategori: JulTaggar: , ,

Selmas saga – julkalendern 2016

Haha man hinner inte se klart årets julkalender innan de börjar berätta om nästa, men inte mig emot – då jag inte varit ett stort fan av årets!

Ååh Selmas saga verkar så bra, en riktig julkalender! Det är samma manusförfattare som för Tjuvarnas jul, och den var ju otroligt bra!
Selmas saga handlar om ett magiskt juläventyr som börjar med att åttaåriga Selma får ett hemskt besked om att deras familj ska vräkas. Hon flyr förtvivlad ut i vinternatten och stöter på tomteforskaren Efrahim von Trippelhatt(som spelas av Johan Ulveson)som arbetar med en vetenskaplig studie om jultomten och har byggt ett eget luftskepp för att bevisa för sina kollegor i Vetenskapsakademien om tomtens existens. Selma blir intresserad och vill såklart också hitta tomten, mest för att han ska kunna uppfylla hennes önskan att hennes familj ska få behålla huset.
Jag tror sååå bra om denna kalender och vill snabbspola i tiden så jag får se den nån gång!! Wow vad jag längtar 😀