Julkalendern för Radio och TV 2020

Radio och tv kalendern 2020

Igår kväll på Brisak hittade jag årets radio-och TV-julkalender med årets tv-kalender ”Mirakel” samt årets radiokalender ”Knäckarbanketten”!😀

Den går förresten att köpa på Åhléns.se nu också för 49kr!

Så kul att se den varje år, även om jag inte köper den längre. Men snart får jag köpa en till min lilla plutt, när han är stor nog❤️🥰❤️ Den vad fin i år förresten, man får lite pepparkakskänsla!😀

Kika även på alla andra adventskalendrar som jag skriver om på bloggen i år! 🙂

Selmas saga – julkalendern 2016

Haha man hinner inte se klart årets julkalender innan de börjar berätta om nästa, men inte mig emot – då jag inte varit ett stort fan av årets!

Ååh Selmas saga verkar så bra, en riktig julkalender! Det är samma manusförfattare som för Tjuvarnas jul, och den var ju otroligt bra!
Selmas saga handlar om ett magiskt juläventyr som börjar med att åttaåriga Selma får ett hemskt besked om att deras familj ska vräkas. Hon flyr förtvivlad ut i vinternatten och stöter på tomteforskaren Efrahim von Trippelhatt(som spelas av Johan Ulveson)som arbetar med en vetenskaplig studie om jultomten och har byggt ett eget luftskepp för att bevisa för sina kollegor i Vetenskapsakademien om tomtens existens. Selma blir intresserad och vill såklart också hitta tomten, mest för att han ska kunna uppfylla hennes önskan att hennes familj ska få behålla huset.
Jag tror sååå bra om denna kalender och vill snabbspola i tiden så jag får se den nån gång!! Wow vad jag längtar 😀

Julkalendern 2015

Woho den är min! Min första adventskalender är inköpt och såklart är det årets TV och radiokalender “Tusen år till julafton” och “Månsaråttan”. 
Den fanns på Willys, så kika där om ni inte redan hittat den någon annan stans! 🙂
Tänkte göra ett inlägg om årets julkalender och vad jag tror om den, kommer under dagen så kika in senare! 

Kategori: JulTaggar:

Julkalendern 2015

Nu går det lite för långt tycker jag… Kan inte årets julkalender åtminstone få starta innan man får veta vad nästa års kalender kommer vara för något? Det känns lite trist tycker jag att inte få fokusera på detta års kalender, när julen 2014 inte ens har börjat. 
Så tycker jag i alla fall! Hur känner ni?
Här kan ni läsa om nästa års kalender (om ni har lust, det vill säga?) 

“ Nästa års julkalender har precis börjat inspelningen. Det blir historielektion i 24 delar som berättar barnens historia – från år 1015 till 2015. Serien återanvänder både besättning och berättargrepp från tittarsuccén Historieätarna: radarparet Erik Haag och Lotta Lundgren axlar de flesta av seriens vuxenroller, medan seriens barn varierar från avsnitt till avsnitt.

– Barnens personliga upplevelser av mat, kläder, relationer och situationer är seriens röda tråd och handling. Det är genom dem som historiens barn får berätta sin historia, säger Lotta Lundgren.

Till skillnad från tv-serien Historieätarna kommer julkalendern 2015 berättas i kronologisk ordning. Första avsnittet utspelar sig i år 1015. Tjugotre avsnitt senare har serien kommit ikapp vår egen tid; den sista episoden utspelar sig på julafton 2015. Som en påminnelse om att historien faktiskt pågår hela tiden.

– Av de som stoppar en på gatan och vill fråga om något de sett oss göra i Historieätarna är påfallande många faktiskt barn. Det känns hedrande att göra något om och för dem, säger Erik Haag.

– Under vissa historiska perioder har barnen varit lika många eller till och med fler än de vuxna. Men i den officiella historieskrivningen är de så osynliga att man undrar om de ens funnits. Det ska vi ändra på, säger regissören Karin af Klintberg.

2015-års julkalender produceras av produktionsbolaget Thelma/Louise TV för SVT. Premiär i SVT och Barnkanalen den 1 december 2015. ”

Text från SVT

Kategori: JulTaggar: