Årets julvärd 2020

Årets Julvärd 2020 - Lars Lerin

Oooch årets julvärd på SVT blev alltså Lars Lerin!

Tyvärr blev inte min önskan sann om Edward Blom som julvärd, och jag vet knappt vem Lars är – tyvärr!
Vad tycker ni om SVT:s val?
Jag har svårt att tycka så mycket, då jag inte har koll på honom. Men självklart tycker jag att det är trist när det inte blev någon som jag har koll på, haha 😄

Julen på SVT 2020

julprogram svt 2020

SVT har lagt upp alla program och filmer de kommer att sända i jul och det är alltid lika roligt tycker jag 😍
Det är så himla mycket olika saker, så det är bäst att ni själva går in och kollar på SVT:s hemsida.
Nu ser jag också fram emot att årets tv-tidning börjar säljas, där hela tablån för julen står 😀 Det är liksom en tradition att köpa den, ringa in allt man vill se och sen ha den vid tv-soffan… 😄

Kategori: Jul, JultipsTaggar: ,

Vem blir Årets julvärd 2020

Ständigt detta finulande varje år – vem kommer att bli julvärd i SVT??
Man tänker på så mycket juliga saker såhär i slutet av sommaren, som just nu känns så himla långt bort! Men swosh säger det, så är det november och dags för att avslöja julvärden! Därför tycker jag att det är roligt att spekulera lite redan nu 🙂
Jag hoppas på Edward Blom som julvärd år 2020! 😀 Men jag tror tyvärr inte att det blir han…Det skulle kunna bli David Sundin från Bäst i Test – och det skulle jag inte ha något emot tror jag?

Jag har ALLTID fel och i år kommer väl inte att vara något undantag, haha! Förra året blev jag i alla fall väldigt glad över att de(helt oväntat) valt Marianne Mörck, hon var SÅ himla bra! Hoppas att de sköter sig i år med hehehehe…
Vore väldigt kul att höra vem ni tror och hoppas på 😀

julkalendrar online

Skymningssagor

Idag är det endast 4 månader kvar till julafton gott folk! 🎄✨🙂 Det kommer swisha till snart och så är det november innan man hinner blinka!!

Vi vaknade upp till en ordentligt förkyld Emil idag… Vilken osis, som vi brukar säga till honom! Happ, nu är det bara att stanna inne tills det gått över – hoppas det går snabbt!

Vi ligger i soffan och han sover på mig. Innan han somnade så tittade vi på Skymningssagor på SVT play, som jag själv såg när jag var liten! Minns ni dem? Det är böcker med högläsning och en del ljudeffekter och det tycker jag är toppen! Upptäckte dem precis och det passar bra nu när Emil är sjuk och ska vila mycket❤️

Såklart valde vi Pettson får julbesök 🎄🥰 En mycket mysig bok! Om ni vill lyssna/titta så finns det flera avsnitt på svtplay(direktlänk)

Julkalendern 2018

Nu är det hög tid att jag skriver lite om årets julkalender som heter “Storm på lugna gatan”! 

image

Jag tänkte börja med att sammanfatta handlingen som jag förstår den. Julkalendern ska handla om en familj som flyttar ut på landet, en riktig liten håla. Väl där så behöver de sammarbeta med sina konstiga/knasiga grannar på något vis, för att kunna vinna någon slags tävling som kallas “julkampen” som ska avgöras på julafton. Samtidigt så lurar det runt någon tjuv som stjäl saker och försöker sabotera julkampen – det är ett mysterium som barnen måste lösa…..!

Jag tycker att det är svårt att veta vad man ska förvänta sig av denna kalender. Den kan vara sjukt tråkig eller sjukt bra – ingen aning! Det verkar inte vara någon jättetydlig röd tråd i habdlingen så jag har svårt att veta vad jag tror. Det blir helt enkelt en trevlig överraskning att se den 1:a december 🙂 Tror ni bu eller bä? Här nedan kan ni läsa en längre text om handlingen som jag kopierat från svt.se!

“2018 års julkalender i SVT är en spännande familjekomedi för hela familjen! Storm på Lugna gatan innehåller allt från springande tomtar och pepparkakshusbyggen till varulvsgropar, julpyntstölder och baklängesord. Rollerna spelas av bland andra Cecilia Forss, Henrik Johansson, Johan Rheborg och Lena Philipsson. Regisserar gör Emma Bucht.
Familjen Storm, som består av mamma Sanna, pappa Trond och barnen Leo och Vilja packar ihop och lämnar storstaden. Flytten går till det lilla samhället Järnkroken, en slumrande småstad som har sett sina bästa dagar. Föräldrarna Sanna och Trond ser det som en chans till nystart. Mamma Sanna får chansen att skriva på sin senaste bok och pappa Trond vill fortsätta sin karriär som lärare.

Familjen bestämmer sig för att delta i Järnkrokens årliga julkamp, ett perfekt projekt för att få ihop hela familjen och lära känna sin nya hemort. Men för att ha en chans att vinna måste de få de minst sagt olika grannarna på Lugna gatan att samarbeta, vilket visar sig vara en utmaning. Det blir inte helt enkelt att föra samman teknikfreakfamiljen Strong och yogafamiljen Miller-Karlsson-Blomberg, som tror mer på tofu än wifi.
I Järnkroken bor också eremiten Eskil som gör allt för att sätta käppar i (h)julen. Och i de finare delarna av Järnkroken huserar bygdens egen järnlady – Lussan Silfverhielm. Lussan som gått segrande ur julkampen inte mindre än nio år i följd lyckas gång på gång hitta nya, och ibland lite tveksamma, sätt att gå segrande ur tävlingen.
Samtidigt börjar det ske märkliga stölder i byn och någon försöker sabotera julkampen. Barnen får ett mysterium på halsen som tar dem med på en spännande bergochdalbaneresa hela vägen fram till jul. Lyckas barnen lösa mysteriet? Och kommer familjen Storm att ta hem vinsten i julkampen på självaste julafton?”

Kategori: JulTaggar: ,

Årets julvärdar i SVT 2017

Nu har SVT äntligen avslöjat årets julvärdAR, som ni enligt bilden ser blev Erik och Lotta!!
Jag tycker att detta är ett fantastiskt val och ser mycket fram emot detta 😀 En bra duo som är roliga och mysiga att titta och lyssna på! Efter att jag sett deras julbordsshow 2 gånger och lyssnat på deras julbordspodd så associerar jag dem med julen och jag vet att de kan ett och annat om högtiden! Mycket bra SVT, nu taggar vi inför julafton! 🙂 

Kategori: JulTaggar: ,

Årets julvärd

Jahapp! Här har vi “förklaringen” till varför SVT inte berättat vem som blir julvärd ännu. Jag tror dock inte på detta, går fortfarande på min tidigare teori gällande “metoo” som jag skrev om för någon vecka sedan… Men det blir mycket spännande att få veta snart! Hoppas det inte dröjer allt för länge 🙂 Jag vill se Edward Blom som julvärd! Vem vill ni se? 

Kategori: JulTaggar: ,

Julvärd i SVT 2016

Imorgon avgörs vem som blir årets julvärd på SVT år 2016! Visst är man taggad??
Här ovan ser ni vilka jag hoppas på, Edward Blom eller Måns Zelmerlöw! Vem vill ni ha i rutan i år? 😀
Här kommer en liten video på julvärdar genom åren, som ni kan få lite stämning av inför morgondagens avslöjande! 

Kategori: JulTaggar: ,