Saffranskladdkaka med vit choklad

Övning och testbakning inför julen har börjat!Denna lördagskväll har jag nämligen bakat en något lite krackelerad kaka, men ack så god. Den skulle dock stå i kylen över natten, men det hade jag inte tid med – haha! Så därför blev det som det blev.. 😁

Men detta måste ni testa! Mycket gott och kladdigt 😍 Jätteenkelt dessutom. Du behöver inga skålar, elvisp eller annat tjafs! Endast en kastrull och en handvisp👍

Ingredienser

200 gram smör

185 gram vit choklad(en maraboukaka)

1 kuvert saffran

2 dl socker

2 dl vetemjöl

3 ägg

En nypa salt

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Lägg bakplåtspapper i en rund form
  3. Smält smöret i en kastrull.
  4. Tag av värmen
  5. Rör ner chokladen så den smälter
  6. Tillsätt saffran, salt och socker, rör om lite
  7. Tillsätt vetemjöl, 1 dl i taget och rör ner med en vanlig handvisp
  8. Tillsätt äggen 1 i taget och rör om med vispen
  9. Häll ner i formen och grädda längst ner i ugnen i 25 minuter
  10. Tänk på att alla ugnar är olika, den får inte bli torr! Håll koll på den alltså 🙂
  11. Låt svalna och ställ sen i kylen helst över natten!

Kategori: Julrecept, receptTaggar: ,

4 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Skicka ett mail när någon svarar på min kommentar