Övning och testbakning inför julen har börjat!Denna lördagskväll har jag nämligen bakat en något lite krackelerad kaka, men ack så god. Den skulle dock stå i kylen över natten, men det hade jag inte tid med – haha! Så därför blev det som det blev.. 😁
Men detta måste ni testa! Mycket gott och kladdigt 😍 Jätteenkelt dessutom. Du behöver inga skålar, elvisp eller annat tjafs! Endast en kastrull och en handvisp👍
Ingredienser
200 gram smör
185 gram vit choklad(en maraboukaka)
1 kuvert saffran
2 dl socker
2 dl vetemjöl
3 ägg
En nypa salt
- Sätt ugnen på 175 grader
- Lägg bakplåtspapper i en rund form
- Smält smöret i en kastrull.
- Tag av värmen
- Rör ner chokladen så den smälter
- Tillsätt saffran, salt och socker, rör om lite
- Tillsätt vetemjöl, 1 dl i taget och rör ner med en vanlig handvisp
- Tillsätt äggen 1 i taget och rör om med vispen
- Häll ner i formen och grädda längst ner i ugnen i 25 minuter
- Tänk på att alla ugnar är olika, den får inte bli torr! Håll koll på den alltså 🙂
- Låt svalna och ställ sen i kylen helst över natten!
Ser jättemumsig ut!
Det är den😃😍 lite som saffranspralinerna du vet?
Jag gjorde en likadan i veckan och den blev riktigt bra. Hann dock ha den på kylning i ett dygn 😉
Mums😃Ja det är ett måste märkte jag! Den var nästan inte ens god när den var ljummen…😱