Årets mjuka pepparkaka till julen är nu bakad och jag har inte smakat på den, men jag känner att den är mäkta god!😍 Den känns verkligen saftig!
Om jag ska välja mellan mjuk och hård pepparkaka så väljer jag mjuk – det har jag alltid älskat!😀 Vad väljer ni?
Nu ska jag bara att jag våga mig på att äta mjölk snart och hoppas att magen klarar det…😱 Det vore trist att inte kunna äta allt jag bakat och lagat inför jul! Men det borde gå på julafton i alla fall, det tror jag 😄
Ikväll är det sista Ernst också, helt galet!! Snabbt det gick nu på slutet…! Ikväll blir det mys framför tvn och nu ska jag fortsätta julstädningen…!😂
Receptet kommer från “fredriksfika.allas.se” men jag tog 2 msk pepparkakskrydda samt en deciliter lingonsylt i också!🙂
225 gram rumsvarmt smör
3 dl strösocker
4 st ägg
2 msk mjölk
2 tsk bakpulver
1 msk pepparkakskrydda
1 dl potatismjöl
2 dl vetemjöl
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en sockerkaksform på ca 1,5 liter.
2. Vispa smör och socker mjukt, arbeta in äggen ett i taget. Tillsätt mjölken.
3. Blanda bakpulver, pepparkakskrydda, potatismjöl och vetemjöl. Sikta ner
blandningen och rör till en jämn smet.
4. Fördela smeten i formen.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40-45 minuter. Känn med en sticka att den kommer ut torr innan du tar ut den.
6. Låt kakan vila i formen ca 10 minuter innan du stjälper upp den.
7. Garnera gärna med florsocker.