Emmas mörka jordnötspraliner

Hurra! Jag har gjort egna chokladpraliner med endast TRE INGREDIENSER som var enkla att göra och supergoda att äta!😍 Detta är ju jättejuligt och definitivt något jag kommer göra om i jul!!

Jag tänkte först göra vanliga chokladpraliner som man rullar till bollar, ni vet? Men så kom jag på att jag trodde jag hade en pralinform någonstans i skåpen här hemma – och mycket riktigt hade jag det 😃 Därför fick mina praliner ett chokladskal också. Testa göra dessa, jag lovar att det inte är svårt! Bara tre ingredienser dessutom ju! Läs mitt recept 😘

Dessa saker behöver du som är lite “special”:

-En silikonform för praliner

-En silikonpensel(en sån man penslar bullar med)

– En degskrapa

Ingredienser

200 gram valfri choklad(jag tog 100 gram 85% och 100 gram 74%)

1 dl vispgrädde

3 msk crunchy saltat jordnötssmör

  1. Hacka chokladen väldigt fint i tunna strimlor
  2. Värm cirka 3 matskedar av chokladen i ett vattenbad
  3. Ta bort chokladen från värmen när den är smält och rör ner ytterligare cirka 2 matskedar av chokladen(så chokladen blir tempererad och kan stelna i rumstemperatur)
  4. Pensla silikonformens insidor med chokladen
  5. Håll den upp och ned några sekunder så överflödig choklad rinner ut
  6. Ställ den sen på köksbänken och ta en degskrapa och dra bort choklad som kladdar på formen.
  7. Låt den svalna och stelna. Ställ sedan i kylen.
  8. Tag en kastrull och koka försiktigt upp grädden tillsammans med jordnötssmöret.
  9. Tag av från plattan och häll ner all choklad och rör om tills det löst sig.
  10. Låt svalna 5 minuter innan du klickar ner smeten i en plastpåse(eller en sprits om du föredrar det)
  11. Låt den sen bli rumstempererad(den får inte vara varm)
  12. Klipp ett litet hål i spritspåsen och spritsa i fyllningen i chokladformarna.
  13. Drag av överflödig fyllning med degskrapan som vi gjorde tidigare
  14. In i kylen några timmar
  15. Tryck ut pralinerna ur formarna och NJUT😍

Här kommer några bilder för att förtydliga tillvägagångssättet lite bättre😘

Penslat formarna med choklad

Redo för pralinfyllningen

Fyllda och klara för att skjutsas in i kylskåpet!

Hoppas ni testar detta, det är som sagt inte svårt 😃 Dessa ska vi mumsa på ikväll när Samuels familj är här och äter middag!

Kategori: Julrecept, receptTaggar: ,

2 kommentarer

    1. Exakt så har jag också tänkt! Jag är så långt ifrån proffs man kan komma typ, gjorde dessutom dessa under tiden jag lagade middag så kan lova att det inte var svårt 😁 MEN! De smakade som på den finaste pralinbutik😍 Såå roligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skicka ett mail när någon svarar på min kommentar