Veckans husmorstips

husmorstips jul

Dags för ett litet juligt husmorstips – eller hur? 😀

Jag tänkte passa på att hjälpa er med hur mycket ni faktiskt ska vattna era amaryllisar nu under julen! Jag är i alla fall lite tveksam varje år, för man vet ju att de inte behöver så mycket…
Tänk en snaps i veckan! Alltså mängden vatten som ett snapsglas innehåller ska de få en gång i veckan, från att stjälken kommit upp ur löken cirka 1 decimeter. Innan dess ska den inte ha något vatten alls! Kom även ihåg att inte vattna på själva löken, utan bara på jorden eller rötterna. 
När blomman har slagit ut kan ni öka vattenmängden och ge den 3 snapsar i veckan! 🙂 
Hoppas era amaryllisar håller extra bra nu och att ni njuter av dess skönhet i jul 😍

amaryllis

Veckans husmorstips!

Veckans husmorstips

Dags för ett knep som jag använder lite då och då…!😀
Många drycker blir ju lite blaskiga när man har is i, men ändå vill man ju hålla dem kalla liksom! Mitt tips är då att frysa in en god frukt/citrus i bitar – och om man inte vill att drycken ska ta smak så är frysta vindruvor ett toppenalternativ, som håller drycken kall jättelänge! 👍😄 Sen kan man ju smaska i sig dem efter också…😉

Veckans husmorstips

veckans husmorstips

Nu tycker jag att det är dags för ett litet husmorstips igen!😀

Denna gång tänker jag tipsa er om en sak man kan göra för att förenkla processen i slutet av bullbaket! När jag gör saffransbullar har jag pärlsocker på och det är rätt så pilligt att täcka bullarna med det tycker jag.
Ta därför en tom kryddburk och häll i pärlsockret där! 😀 Sen är det bara att “krydda” bullarna med sockret innan de åker in i ugnen 😘👍 Sååå skönt!