Lussebullar i oktober

Lussebullar Ica

Idag gick jag förbi ett stort bord med egenbakade lussebullar på mitt ICA Maxi och det är lika förvånande varje år – haha! Till och med för mig är det tidigt med lussebröd i oktober 😁😂

Meeeen… jag vet att de faktiskt är ganska goda där så jag var tvungen att köpa en (+plus ett helt gäng till för att lägga i frysen till ett kommande kuuul projekt) och delade den med Samuel tillsammans med lite Annas pepparkakor! 😍 Supermumsigt att fuska lite med julfika en onsdag som denna…🥰🎄✨

Kategori: JulnyheterTaggar:

Frukost på hotell J

Hotell J nacka strand frukostbuffe Hotel j frukostbuffé Frukostbuffé hotel J

Vi har precis ätit en makalöst god frukost på hotell J i Nacka Strand, där vi bodde i natt! Oh lord!😍 Alltså det fanns allt och lite till som man önskar sig på en frukost… Jag är en frukostfantast och frukostbufféer är typ det godaste jag vet!! Kan dessutom proppa i mig som en hel häst!😁 Var sjukt länge sen jag åt frukost på hotell, på grund av att man inte reser längre, så detta var riktigt efterlängtat!

Alltså det fanns liksom små superfärska kardemummabullar, crossianter, RIKTIG äggröra, pannkakor, bacon, små skålar med olika sorters yoghurt med alla möjliga tillbehör, smoothies, RIKTIGA färskpressade juicer, minikavjartuber, kokta ägg, färskt bröd i mängder med supergoda pålägg, nutella, vattenmelon, ananas och annan frukt, supergoda tesorter och kaffe såklart! Det var top of the line helt enkelt… 😍 Är så mätt nu att jag tror att jag aldrig kommer bli hungrig igen…😁

Nu ska vi vila lite på rummet innan vi beger oss hem efter en superhärlig kortvistelse med lyxmiddag, bad i badkar(underbart när man bara har dusch hemma, kvällspromenad(går ju inte annars när man har sovande barn hemma) och sovmorgon i en 2-meters säng 😄 Det här var en bra idé av mig själv att boka igår tycker jag hehe 😉 Lite vardagslyx!

Hörs snart igen👋😘❤️

Kategori: Jul

Äppel päppel

Äppelpaj

Vad gör man när man har äpplen över? Jo lite paj såklart🙂 En extra julig med mycket kanel och kardemumma på äpplena och lite saffran i pajdegen – mums!

Ikväll ska jag bara ta det lugnt i soffan hela kvällen för jag är såå trött av någon anledning! Ska bli skönt att bara ligga och glo som en ko framför tvn, haha!😁

Ha en fin kväll mina kära läsare, imorgon är det fridayyy!😍

Kategori: Jul

H&M adventskalender 2020

Inlägget innehåller annonslänkar för H&M

H&M adventskalender 2020

Tjohoo HM har nu lagt upp sin beauty adventskalender för år 2020 i sin webshop! 😀 Mycket julkalendrar som kommer nu!! 😁
Jag har aldrig haft nån H&M julkalender, men handlar annars mycket annat där. Är det någon som vet om den brukar vara bra? 🙂

Här kan ni köpa den samt se vad den innehåller! 🎄

Här kan ni se alla luckor i H&M beauty JULKALENDER som har ett erbjudande varje dag!

H&M har också en smyckeskalender och den kan ni läsa om Här! 🙂

Kika även på alla andra adventskalendrar som jag skriver om på bloggen i år! 🙂

Kategori: Adventskalender, JulkalendrarTaggar:

Ljuvliga vaniljbullar

En vaniljbulle

Idag har jag för första gången bakat vaniljbullar med supergod vaniljkräm!😍 De blev så himla goda och både smakade och såg ut som de man köper på bageri! Jag trodde att det skulle vara krångligare än vad det var faktiskt, men jag gjorde ett recept i huvudet som jag trodde skulle bli bra och det blev det! Receptet på vaniljkrämen och bullarna skiljer sig från andra man kan hitta, så om ni vill ha mitt fantastiska resultat får ni läsa noggrant här nedanför 😉

2 timmars förberedelse krävs innan gräddning i ugnen

Bulldeg:

6 dl 1,5% mjölk

40 gram röd jäst (tag bort 1/5 av jästen som är 50 gram)

3 dl strösocker

1-1,6 liter vetemjöl(se beskrivning)

100 gram smör

Massor av kardemumma från en kardemummakvarn eller mortel – cirka 1,5 matsked kanske jag tog totalt

Vaniljkräm:

6 äggulor

4 msk majsena

6 dl 1,5% mjölk

4 msk strösocker

1,5 tsk äkta vaniljpulver(inte vaniljsocker)

25 gram rumstempererat smör

Tillvägagångssätt bulldeg

  1. Skär smöret i små bitar och låt rumstemperera
  2. Smula jästen i en bunke till en bakmaskin
  3. Mortla eller “peppra” kardemumman med kardemummakvarn ner i bunken med jästen
  4. Värm 3 dl av mjölken lite och blanda ned den i den kalla. Det ska inte vara 37 grader utan nånstans 25-30, alltså lite ljummet.
  5. Häll ner mjölken i jästbunken och rör om tills jästen löst sig lite
  6. Häll ner sockret och 1 liter av mjölet
  7. Sätt igång maskinen på låg frekvens
  8. Hela processen i maskinen ska ta ungefär 15 minuter, så glutentrådar bildas. Helst inte så mycket längre tid än 15 min dock.
  9. Häll ner decilitervis med mjöl därefter, lite i taget så det inte blir för torrt!
  10. Degen har lagom mycket mjöl när du kan peta på den och den inte kladdar av sig för mycket på fingret.
  11. Ta i smörbitarna som ska vara rumstempererade och låt degen arbeta in dessa.
  12. Stjälp direkt upp degen på ett arbetsbord och dela upp den i lagom stora bitar, cirka 70 gram per bulle är lagom.
  13. Rulla bitarna till fina bollar och rundriv om du kan det, annars kan du försöka att få alla “skarvar” på undersidan av bollen
  14. Lägg på plåtar med bakplåtspapper på, för mig blev det 3 plåtar och 25 bullar
  15. Låt jäsa under bakduk i 1,5 timme i rumstemperatur utan drag från fönster!

Tillvägagångssätt vaniljkräm

  1. Separera äggen och behåll äggulorna i en bunke av något slag
  2. Tillsätt majsenan i äggulorna, vispa ihop lite lätt
  3. Värm mjölken, sockret och vaniljpulvret i en kastrull. Det ska inte koka upp dock.
  4. Häll över mjölkblandningen försiktigt lite i taget i äggbunken och vispa snabbt hela tiden
  5. När allt är ihopvispat så häller du tillbaka allt i kastrullen igen och vispar ihop krämen på svag värme på plattan. Jag varvade mellan 4an och 5an på min platta med 9 värmesteg
  6. Vispa hela tiden!!
  7. Krämen ska vara rätt tjock och vispen ska göra spår i krämen när den är klar liksom!
  8. Häll krämen i nån slags form så den svalnar snabbare. Rör ner smöret lite i taget så det blandar sig.
  9. plasta och ställ i kylen tills bullarna är färdigjästa.

Nu färdigställer vi bullarna

Sätt ugnen på 200 grader varmluft

Fyll en sprits med vaniljkrämen

Klipp ett litet jack mitt i varje bulle

Tryck ner spritsen i jacken och fyll på rejält med kräm

Tjoff mitt in i ugnen! 8-10 minuter ungefär, men håll koll! De ska få en gyllenbrun färg som på mina bilder!

Låt dem svalna helt och gör under tiden detta:

Smält 50 gram smör

Häll strösocker i en djup tallrik

Pensla bullarna med smör och doppa i socker!

ÄT OCH NJUT AV VÄRLDENS GODASTE VANILJBULLAR😀😍❤️ Här nedan ser ni några bilder från bakningen:

Kategori: Julrecept, receptTaggar: ,