Hyacinter i udda krukor

Hyacinter i vas

Ni som följt mig ett tag(kan ju flika in att jag började julblogga år 2011 för er som inte vet) vet kanske att jag gillar att sätta mina julblommor i annorlunda, och enligt mig fina och nytänkande, “krukor”. Jag har använt allt från muggar, burkar, glas och strumpklädda krukor genom åren! 🙂

Jag köpte 3 hyacinter häromdagen som jag nu satte i en stor godisburk, som jag tog locket av. Jag fick pressa ganska rejält för att få ner alla, men det gick – haha! Generellt tycker jag att det är SÅ snyggt med lökväxter i någon slags glasbehållare – så man ser löken och rötterna. Det är liksom inte själva blomningen som är höjdpunkten, utan knoppen och löken tilltalar mig minst lika mycket!

Man behöver inga dyra julgrupper, köp några hyacintlökar och tryck ner dem i något “glasigt” så har du något skitsnyggt att ställa i hemmet! 😃

Kategori: JultipsTaggar: ,

Du fantastiska amaryllis

image
image

Kolla på min amaryllis!! Är den inte otroligt vacker!?
Det är få saker som får mig att bli så omedvetet glad i själen, som när jag går förbi en vacker blomma eller blombukett här hemma – Jag blir verkligen lycklig av att ha blommor omkring mig(därav valet av tapet kanske, haha..?). 
Jag köpte den för några veckor sedan på Brisak och nu har en av stänglarna slagit ut helt! Det gör mig inget att det är lite tidigt, jag skaffar flera istället 😀 Man får passa på medan de finns!

Kategori: JulTaggar:

Interflora julpressträff 2015

I denna julgrupp “Stjärna” stöds Cancer Rehab fonden vid varje köp. Ett fantastiskt initiativ! 

Julen väcker alla sinnen. 
Med en doft av hyacint, glögg och kanel var det svårt att missa lokalen där Interfloras pressträff höll till. Jag möttes av julmusik, tända ljus, mysbelysning, blommor i massor, en ljuvlig julfrukost och härliga människor. Det var svårt att inte komma i julstämning när jag högg in på glögg, risgrynsgröt, mjuk pepparkaka, skinksmörgåsar och annat gott! Riktigt fint ordnat var det. 
Med hem i gåvopåsen fanns en otroligt stor och fin amaryllis med dekorationer, en ursöt julros, chokladpraliner och en fin blomsteralmanacka. Fy bubblan vad glad jag blev, älskar verkligen blommor!

Årets jul på Interflora handlar om traditioner, omtanke och om att väcka minnen och sinnen.
Det klassiska framhävs tillsammans med trenden “back to nature” där blommorna står i centrum utan något direkt konstgjort plåtter. Andra naturliga dekorationer som kottar, mossa och kvistar dekorerar arrangemangen istället och det tycker jag är fantastiskt och det absolut finaste!
Populära och vackra blommor som används mycket i år är;

 – Amaryllis
 – Tulpanen
(svenska folkets favoritblomma nr 1 !)
 – Julros
 – Hyacint
 – Julstjärna 

Blommogram-chokladen ni ser i sista bilden följer med många julblommor och finns också att lägga till som tillval när man köper en present i butik eller online på interflora.se.
Det som jag blev mest intresserad av under presentationen av tankarna kring Interfloras jul 2015 var tulpanerna med kvarvarande lökar(som ni kan se på 3 bilder). Det var verkligen så himla snyggt, särskilt i kopparfatet! Om ni vill få tag i såna tulpaner är det bara att gå in i närmsta Interflorabutik och fråga om du kan få en bukett tulpaner där de inte skurit bort lökarna. 
Jag hoppas att ni nu blivit inspirerade till en blomstrande jul – det har sannerligen jag blivit i alla fall !