Interflora julpressträff 2015

I denna julgrupp “Stjärna” stöds Cancer Rehab fonden vid varje köp. Ett fantastiskt initiativ! 

Julen väcker alla sinnen. 
Med en doft av hyacint, glögg och kanel var det svårt att missa lokalen där Interfloras pressträff höll till. Jag möttes av julmusik, tända ljus, mysbelysning, blommor i massor, en ljuvlig julfrukost och härliga människor. Det var svårt att inte komma i julstämning när jag högg in på glögg, risgrynsgröt, mjuk pepparkaka, skinksmörgåsar och annat gott! Riktigt fint ordnat var det. 
Med hem i gåvopåsen fanns en otroligt stor och fin amaryllis med dekorationer, en ursöt julros, chokladpraliner och en fin blomsteralmanacka. Fy bubblan vad glad jag blev, älskar verkligen blommor!

Årets jul på Interflora handlar om traditioner, omtanke och om att väcka minnen och sinnen.
Det klassiska framhävs tillsammans med trenden “back to nature” där blommorna står i centrum utan något direkt konstgjort plåtter. Andra naturliga dekorationer som kottar, mossa och kvistar dekorerar arrangemangen istället och det tycker jag är fantastiskt och det absolut finaste!
Populära och vackra blommor som används mycket i år är;

 – Amaryllis
 – Tulpanen
(svenska folkets favoritblomma nr 1 !)
 – Julros
 – Hyacint
 – Julstjärna 

Blommogram-chokladen ni ser i sista bilden följer med många julblommor och finns också att lägga till som tillval när man köper en present i butik eller online på interflora.se.
Det som jag blev mest intresserad av under presentationen av tankarna kring Interfloras jul 2015 var tulpanerna med kvarvarande lökar(som ni kan se på 3 bilder). Det var verkligen så himla snyggt, särskilt i kopparfatet! Om ni vill få tag i såna tulpaner är det bara att gå in i närmsta Interflorabutik och fråga om du kan få en bukett tulpaner där de inte skurit bort lökarna. 
Jag hoppas att ni nu blivit inspirerade till en blomstrande jul – det har sannerligen jag blivit i alla fall !