Hallonkola

Hallonkola recept

Nu ska ni få receptet på min hallonkola som blivit väldigt uppskattad av släkten i helgen…☺️🩷 En jättegod kola med riktiga hallon, som sätter en så genuin smak!
Har en full burk här hemma nu, redo för julafton🍬


3,5 dl frysta hallon
2 dl vispgrädde
50 gram smör
3 dl socker
1,5 dl ljus sirap eller vit sirap
1 tsk vaniljsocker

1 tsk havssalt – som topping

– klä en liten kvadratiskt eller rektangulär form med bakplåtspapper, jag hade en form som är 30*30 cm.
– låt hallonen tina och mixa dem sedan med en stavmixer eller i en matberedare.
– Sila hallonsmeten genom en sil så alla kärnor slipper vara med i kolan!
– Häll ner hallonsmeten i en tjockbottnad kastrull och tillsätt övriga ingredienser.
-Låt koka upp.
-Koka sedan på svag värme tills den blir 126 grader. Detta tycker jag är den perfekta temperaturen så att de blir lagom sega och att man kan skära kolorna fint.
-Dra kastrullen av värmen och häll i formen.
-Strössla på havssaltet som topping
-Låt svalna helt i rumstemperatur.
-Skär så stora bitar du vill ha med en vass kniv, som du smörjer in med en neutral olja efter varje remsa du skurit(så kniven inte fastnar i kolan).
-Klipp bitar av smörpapper eller bakplåtspapper som du rullar kolorna i, som på bilderna ovan! Njut och bjud hela tjocka släkten! 🙂
– förvara i rumstemperatur🩷🩷🩷