Saffransflarn

SaffransflarnHavreflarn med saffran

Igår bakade jag saffransflarn som alltså är havreflarn med saffran!😍 Behöver jag påpeka hur goda de är…? Ni ser väl??
Ni måste göra dessa i jul! Inte nog med att de är gudomliga så är de nästan oförskämt enkla att göra… Jag gjorde dem under tiden jag lagade mat liksom 😄👍

Ugn: 175 varmluft

150 gram smör

4 msk mjölk

5 msk ljus sirap

2,5 dl havregryn

1,5 dl vetemjöl

2 dl socker

0,5 tsk bakpulver

1 påse saffran

  1. Smält smöret i en kastrull
  2. Tillsätt mjölk, sirap och saffran, rör om
  3. Tillsätt bakpulver och rör om igen
  4. Slutligen häver du i havregryn, vetemjöl och socker och rör ihop till en fin smet.
  5. Klicka ut 9 klickar(golfbollsstorlek) på varje plåt med bakplåtspapper
  6. In i ugnen tills de blivit gyllenbruna(cirka 8-10 min men håll koll!!)
  7. Låt svalna och NJUT 😍
Alla adventskalendrar 2024

2 kommentarer

  1. Såg i tv tidningen idag att Mat-Tina och kocken Johan Sörberg från hela Sverige bakar ska ha ett program i två delar från onsdag 16/12 som heter Julens alla bak 😉 på tv4. kl.21,00
    mera jul kul

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skicka ett mail när någon svarar på min kommentar