Igår bakade jag saffransflarn som alltså är havreflarn med saffran!😍 Behöver jag påpeka hur goda de är…? Ni ser väl??
Ni måste göra dessa i jul! Inte nog med att de är gudomliga så är de nästan oförskämt enkla att göra… Jag gjorde dem under tiden jag lagade mat liksom 😄👍
Ugn: 175 varmluft
150 gram smör
4 msk mjölk
5 msk ljus sirap
2,5 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
2 dl socker
0,5 tsk bakpulver
1 påse saffran
- Smält smöret i en kastrull
- Tillsätt mjölk, sirap och saffran, rör om
- Tillsätt bakpulver och rör om igen
- Slutligen häver du i havregryn, vetemjöl och socker och rör ihop till en fin smet.
- Klicka ut 9 klickar(golfbollsstorlek) på varje plåt med bakplåtspapper
- In i ugnen tills de blivit gyllenbruna(cirka 8-10 min men håll koll!!)
- Låt svalna och NJUT 😍
Såg i tv tidningen idag att Mat-Tina och kocken Johan Sörberg från hela Sverige bakar ska ha ett program i två delar från onsdag 16/12 som heter Julens alla bak 😉 på tv4. kl.21,00
mera jul kul
Men åh! Så himla kul😍 Det hade jag missat-tack!👍👏