Pistageglass

Pistageglass recept

Hej pĂ„ er!😍

Nu har jag gjort glass igen, haha! Min favoritglass all time Ă€r pistage och nu har jag gjort min egen wiiiho!😀 SÅ god blev den… Mamma Mia! Ni kanske ser det?
Sjukt enkelt ocksĂ„, det enda jobbiga var att skala pistagenötterna… 😂 Pistageglass med just kondenserad mjölk gör hela grejen sĂ„ enkel! SnĂ€lla ni, testa!

Ni behöver:

5 dl vispgrÀdde

1 tsk vaniljpulver eller en urskrapad vaniljstÄng

1 burk sötad kondenserad mjölk

200 gram pistagenötter med salt

2/3 dl florsocker

  1. Skala nötterna
  2. Mixa dem i en minihacker/matberedare tillsammans med florsockret. Lite smÄbitar av nötterna kan vara kvar för krisp!
  3. Vispa grÀdde, kondenserad mjölk och vaniljpulver till en lÀttvispad smet
  4. Rör ner nötblandningen till en slÀt smet.
  5. HĂ€ll i en burk
  6. “Tappa” burken lite lĂ€tt pĂ„ bĂ€nken nĂ„gra gĂ„nger sĂ„ luftbubblor försvinner
  7. TÀck glassen med en plastpÄse/plastfolie sÄ ingen luft nÄr den.
  8. PÄ med lock och in i frysen över natten!

Lovar att ni kommer njuta 😍😍

Pistageglass med kondenserad mjölk

2 kommentarer

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Skicka ett mail nÀr nÄgon svarar pÄ min kommentar