Hej pĂ„ er!đ
Nu har jag gjort glass igen, haha! Min favoritglass all time Ă€r pistage och nu har jag gjort min egen wiiiho!đ SĂ
god blev den… Mamma Mia! Ni kanske ser det?
Sjukt enkelt ocksĂ„, det enda jobbiga var att skala pistagenötterna… đ Pistageglass med just kondenserad mjölk gör hela grejen sĂ„ enkel! SnĂ€lla ni, testa!
Ni behöver:
5 dl vispgrÀdde
1 tsk vaniljpulver eller en urskrapad vaniljstÄng
1 burk sötad kondenserad mjölk
200 gram pistagenötter med salt
2/3 dl florsocker
- Skala nötterna
- Mixa dem i en minihacker/matberedare tillsammans med florsockret. Lite smÄbitar av nötterna kan vara kvar för krisp!
- Vispa grÀdde, kondenserad mjölk och vaniljpulver till en lÀttvispad smet
- Rör ner nötblandningen till en slÀt smet.
- HĂ€ll i en burk
- “Tappa” burken lite lĂ€tt pĂ„ bĂ€nken nĂ„gra gĂ„nger sĂ„ luftbubblor försvinner
- TÀck glassen med en plastpÄse/plastfolie sÄ ingen luft nÄr den.
- PÄ med lock och in i frysen över natten!
Lovar att ni kommer njuta đđ
Mmmm…. den fĂ„r jag prova!
Kram
Caroline
Vad kul, det tycker jag verkligen att du ska!đđ