Ett skepp kommer lastat med knäck i ischokladformar och några små klubbor! En varsin rostad hasselnöt ligger det i formarna och sen spetsade jag smeten med havssalt innan jag fyllde dem🙂 Nu står de redo och väntar på julafton! Det ska bli spännande att se om min mage klarar av mjölk då, för det är ju det i nästan all julmat och julgodis…😄😄
Recept:
2 dl grädde
2 dl socker
2 dl ljus sirap
40 rostade, skalade hasselnötter
Havssalt
Ishokladformar
Grillpinnar
Ställ upp formar och lägg en nöt i varje, lägg även ut några grillpinnar på ett bakplåtspapper om du vill göra klubbor!
Blanda allt utom salt och nötter i en kastrull
Koka upp och låt puttra tills du kan göra ett kulprov i ett glas med kallt vatten.
Tillsätt saltet och häll upp i formar!
Låt stelna och svalna 🥰