Emmas glass i stora lass

Det var den här fantastiska vaniljglassen med krossade “Emmakakor” och rostade hasselnötter som jag gjorde som dessert efter julbordet på julafton!😍 Jag och alla andra blev så nöjda och tyckte den var magisk…! Så krämig och god och inte alls isig! Den var som en dröm verkligen 😍👏
Riktigt enkel att göra också! Ni måste testa, perfekt som nyårsdessert!

5 dl vispgrädde

1 burk kondenserad mjölk (eller gör egen av mjölk och socker, se recept här)

2 tsk Äkta vaniljpulver(inte vaniljsocker)

50 gram Rostade hasselnötter

10 Valfria kakor (jag tog mina egenbakade kolakakor och chokladkakor)

Havssalt

  1. Lägg nötterna och kakorna i en påse och banka på dem med något hårt så det blir smulor och småbitar(lite olika stora bitar liksom!)
  2. Häll ner kondenserad mjölk, grädde, vaniljpulver och två nypor havssalt i en bunke
  3. Vispa med elvisp tills det blir som lättvispad grädde i konstisensen
  4. Tillsätt kakor och nötter och rör ner det med en sked
  5. Häll upp smeten i en burk och lägg plastfolie på smeten, så det inte kommer någon luft mellan.
  6. Sätt sen på locket och låt frysa under natten!

Det blir MAGISKT gott – jag lovar! Och hur enkelt är inte receptet??😍😍

Kategori: Julrecept, receptTaggar: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skicka ett mail när någon svarar på min kommentar