Årets radiokalender 2023

Radiokalendern 2023 är bestämd och redo för årets julsäsong!❄️
Jag har faktiskt inte lyssnat de senaste åren och det är ju lite synd – men det borde jag verkligen göra med Emil!!
Dock så är årets rekommenderad för barn mellan 7-13 år så det kanske inte passar för honom i år ändå 😄

Årets julkalender i Sveriges radio heter Tjuven på Nikolaus läroverk.
På Sveriges radios hemsida beskrivs den såhär:

Årets julkalender utspelar sig i en nära framtid där allt färre firar jul och snön inte längre faller. Vad ingen vet är att någonstans i Sverige, djupt inne i en skog, ligger en skola som i århundranden utbildat julens unga beskyddare.
Huvudkaraktären i Tjuven på Nikolaus läroverk heter Dante. Han är ett av tio barn som blivit utvalda att börja på den hemliga skolan, vars uppdrag är att sprida julmagi. Men allt är inte som det ska på skolan…

Jag tycker att den låter väldigt lovande och efter att ha läst igenom beskrivningen så känns det som att den ändå är okej för yngre barn också? Jag kommer helt enkelt att lyssna igenom första avsnittet och se om det är något för min lilla Emil 🥰 🎄

7 kommentarer

  1. Vi lyssnar varje morgon el middag tillsammans i några år nu och det är nästan så den är bättre vissa år . Ska bli kul med denna, den låter mysig å spännande.

  2. Låter mer som en samhällskommenterande kalender än en med julkänsla. Gillar inte! Men kanske man kan klämma in lite jul ändå.. kanske det är hela tanken.. Jaja, radiokalendrarna har jag nog nästan aldrig lyssnat till, inte de senaste 50 åren i alla fall. Synd egentligen, då jag nyligen börjat lyssna till gamla dramaklassiker från 50-talet och tidiga 60-talet.

    Glad Påsk förresten (lite i förtid, men ändå..)

  3. Som en liten detalj så heter den inte sankt Nikolaus utan bara ”tjuven på Nikolaus läroverk” (Sankt var ett tidigt namn på kalendern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skicka ett mail när någon svarar på min kommentar