
Jag tog fram en burk osötat äppelmos till Emil i morse, som han skulle ha på sina bananpannkakor och då slog det mig – man måste ju kunna göra jättegod sockerkaka med äppelmos i! Moset borde ju göra kakan väldigt saftig liksom.
Sagt och gjort så testade jag och det blev kaaaaanon 😍 🍎 Här kommer recept på en saftig äppelkaka!
3 ägg
1,75 dl socker
50 gram smält smör
1,25 dl osötat äppelmos
Lite kardemumma med din kardemummakvarn!
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
En nypa salt
+ ett skivat äpple med kanel och kardemumma som du lägger i botten på en smörad sockerkaksform.

Sätt ugnen på 160 grader varmluft.
Skiva äpplet och blanda med kanel och kardemumma. Smöra en form och lägg äppelskivorna i botten
Smält smöret
Vispa ägg, kardemumma och socker poröst
Tillsätt äppelmos, smör, vetemjöl, bakpulver och salt och vänd ner med en slickepott
Ner i formen och grädda mellan mitten och nedre delen av ugnen i cirka 20-40 min (beror på vilken form du har – kolla med sticka när kakan fått färg för att veta om den är klar eller ej) 🍎


