Det var den här fantastiska vaniljglassen med krossade “Emmakakor” och rostade hasselnötter som jag gjorde som dessert efter julbordet på julafton!😍 Jag och alla andra blev så nöjda och tyckte den var magisk…! Så krämig och god och inte alls isig! Den var som en dröm verkligen 😍👏
Riktigt enkel att göra också! Ni måste testa, perfekt som nyårsdessert!
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk (eller gör egen av mjölk och socker, se recept här)
2 tsk Äkta vaniljpulver(inte vaniljsocker)
50 gram Rostade hasselnötter
10 Valfria kakor (jag tog mina egenbakade kolakakor och chokladkakor)
Havssalt
- Lägg nötterna och kakorna i en påse och banka på dem med något hårt så det blir smulor och småbitar(lite olika stora bitar liksom!)
- Häll ner kondenserad mjölk, grädde, vaniljpulver och två nypor havssalt i en bunke
- Vispa med elvisp tills det blir som lättvispad grädde i konstisensen
- Tillsätt kakor och nötter och rör ner det med en sked
- Häll upp smeten i en burk och lägg plastfolie på smeten, så det inte kommer någon luft mellan.
- Sätt sen på locket och låt frysa under natten!
Det blir MAGISKT gott – jag lovar! Och hur enkelt är inte receptet??😍😍