Julkalendern 2018

Nu är det hög tid att jag skriver lite om årets julkalender som heter “Storm på lugna gatan”! 

image

Jag tänkte börja med att sammanfatta handlingen som jag förstår den. Julkalendern ska handla om en familj som flyttar ut på landet, en riktig liten håla. Väl där så behöver de sammarbeta med sina konstiga/knasiga grannar på något vis, för att kunna vinna någon slags tävling som kallas “julkampen” som ska avgöras på julafton. Samtidigt så lurar det runt någon tjuv som stjäl saker och försöker sabotera julkampen – det är ett mysterium som barnen måste lösa…..!

Jag tycker att det är svårt att veta vad man ska förvänta sig av denna kalender. Den kan vara sjukt tråkig eller sjukt bra – ingen aning! Det verkar inte vara någon jättetydlig röd tråd i habdlingen så jag har svårt att veta vad jag tror. Det blir helt enkelt en trevlig överraskning att se den 1:a december 🙂 Tror ni bu eller bä? Här nedan kan ni läsa en längre text om handlingen som jag kopierat från svt.se!

“2018 års julkalender i SVT är en spännande familjekomedi för hela familjen! Storm på Lugna gatan innehåller allt från springande tomtar och pepparkakshusbyggen till varulvsgropar, julpyntstölder och baklängesord. Rollerna spelas av bland andra Cecilia Forss, Henrik Johansson, Johan Rheborg och Lena Philipsson. Regisserar gör Emma Bucht.
Familjen Storm, som består av mamma Sanna, pappa Trond och barnen Leo och Vilja packar ihop och lämnar storstaden. Flytten går till det lilla samhället Järnkroken, en slumrande småstad som har sett sina bästa dagar. Föräldrarna Sanna och Trond ser det som en chans till nystart. Mamma Sanna får chansen att skriva på sin senaste bok och pappa Trond vill fortsätta sin karriär som lärare.

Familjen bestämmer sig för att delta i Järnkrokens årliga julkamp, ett perfekt projekt för att få ihop hela familjen och lära känna sin nya hemort. Men för att ha en chans att vinna måste de få de minst sagt olika grannarna på Lugna gatan att samarbeta, vilket visar sig vara en utmaning. Det blir inte helt enkelt att föra samman teknikfreakfamiljen Strong och yogafamiljen Miller-Karlsson-Blomberg, som tror mer på tofu än wifi.
I Järnkroken bor också eremiten Eskil som gör allt för att sätta käppar i (h)julen. Och i de finare delarna av Järnkroken huserar bygdens egen järnlady – Lussan Silfverhielm. Lussan som gått segrande ur julkampen inte mindre än nio år i följd lyckas gång på gång hitta nya, och ibland lite tveksamma, sätt att gå segrande ur tävlingen.
Samtidigt börjar det ske märkliga stölder i byn och någon försöker sabotera julkampen. Barnen får ett mysterium på halsen som tar dem med på en spännande bergochdalbaneresa hela vägen fram till jul. Lyckas barnen lösa mysteriet? Och kommer familjen Storm att ta hem vinsten i julkampen på självaste julafton?”

Kategori: JulTaggar: ,