Hej på er!😍
Nu har jag gjort glass igen, haha! Min favoritglass all time är pistage och nu har jag gjort min egen wiiiho!😀 SÅ god blev den… Mamma Mia! Ni kanske ser det?
Sjukt enkelt också, det enda jobbiga var att skala pistagenötterna… 😂 Pistageglass med just kondenserad mjölk gör hela grejen så enkel! Snälla ni, testa!
Ni behöver:
5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljpulver eller en urskrapad vaniljstång
1 burk sötad kondenserad mjölk
200 gram pistagenötter med salt
2/3 dl florsocker
- Skala nötterna
- Mixa dem i en minihacker/matberedare tillsammans med florsockret. Lite småbitar av nötterna kan vara kvar för krisp!
- Vispa grädde, kondenserad mjölk och vaniljpulver till en lättvispad smet
- Rör ner nötblandningen till en slät smet.
- Häll i en burk
- “Tappa” burken lite lätt på bänken några gånger så luftbubblor försvinner
- Täck glassen med en plastpåse/plastfolie så ingen luft når den.
- På med lock och in i frysen över natten!
Lovar att ni kommer njuta 😍😍