Pistageglass

Pistageglass recept

Hej på er!😍

Nu har jag gjort glass igen, haha! Min favoritglass all time är pistage och nu har jag gjort min egen wiiiho!😀 SÅ god blev den… Mamma Mia! Ni kanske ser det?
Sjukt enkelt också, det enda jobbiga var att skala pistagenötterna… 😂 Pistageglass med just kondenserad mjölk gör hela grejen så enkel! Snälla ni, testa!

Ni behöver:

5 dl vispgrädde

1 tsk vaniljpulver eller en urskrapad vaniljstång

1 burk sötad kondenserad mjölk

200 gram pistagenötter med salt

2/3 dl florsocker

  1. Skala nötterna
  2. Mixa dem i en minihacker/matberedare tillsammans med florsockret. Lite småbitar av nötterna kan vara kvar för krisp!
  3. Vispa grädde, kondenserad mjölk och vaniljpulver till en lättvispad smet
  4. Rör ner nötblandningen till en slät smet.
  5. Häll i en burk
  6. “Tappa” burken lite lätt på bänken några gånger så luftbubblor försvinner
  7. Täck glassen med en plastpåse/plastfolie så ingen luft når den.
  8. På med lock och in i frysen över natten!

Lovar att ni kommer njuta 😍😍

Pistageglass med kondenserad mjölk