Julboken Sweet Christmas av Leila Lindholm

I höst kommer en efterlängtad julbok av Leila som heter “sweet christmas”! 

Här hittar vi hennes fantastiska julrecept på både godis och bakverk, för vem har inte bakat efter Leilas goda recept någon gång på julen? Det ska bli så spännande att få ta del av nya goda julrecept, denna julbok är ett måste för alla julälskare! Åååh vad man längtar!!

Kategori: JulTaggar: , ,

Emmas saffransmjukis

Nu ska ni få receptet på min goda saffranskaka som jag bakat i många år! Den är väldigt saftig tack vare kesellan och smakar mycket saffran, precis som det ska vara 🙂

  • 15o gram smält smör
  • 3 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 3 påsar saffran
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1tsk bakpulver
  • 1,5 dl kesella
  • 3,5 dl vetemjöl
  1. sätt ugnen på 175 grader
  2. smöra en fin form
  3. vispa ägg och socker poröst
  4. häll i saffran och vispa lite till
  5. blanda ihop mjöl och bakpulver
  6. häll i smöret, kesellan och sikta ner mjölblandningen
  7. rör om försiktigt och förstör inte det porösa!
  8. häll i formen och grädda 30-45 minuter beroende på ugnskvalitet, jag testar med sticka så den preciiis blir färdig och inte torr 🙂 
Kategori: Jul, receptTaggar:

Toscakaka á la Emma

Ikväll har jag gjort denna toscakaka igen, som blev ett resultat av för mycket smör över från lussebullsbaket för någon vecka sedan.
Jag hade massor av smör blandat med saffran, mandelmassa, socker och vanilj över och kunde ju inte slänga det, så slängde ihop en kaka bara för att. Tänkte inte att den skulle bli så rolig, men hela familjen blev helt tokig i den, särskilt mamma! Den blev en succé! Helt knäppt då jag dessutom inte gjorde något “rätt” om man tänker på hur en tosca “ska” vara. 
Tänkte dela med mig av receptet eftersom den nu blev så god.. haha!

Kakan:

3 ägg
125 gram socker
125 gram vetemjöl
125 gram smält smör blandat med lite riven mandelmassa, 0,25 gram saffran och liten gnutta vanilj av något slag
0,75 tsk bakpulver

Toscan:

100 gram smör blandat med lite riven mandelmassa, 0,25 gram saffran och liten gnutta vanilj av något slag
75 gram socker
3 msk grädde
2 msk mjöl
75 gram hackade mandlar/hasselnötter

Vispa ägg, bakpulver och socker poröst till kakan. Häll i mjölet och smöret och vänd ner. Häll upp i en smörad brödform(rektangulär form)
Ställ in i ugnen i 17 minuter på 175 grader

Blanda alla ingredienser till toscan i en kastrull, utom nötterna. Rör om ofta. Låt det stå tills det småbubblar lite, då kan du hälla i nötterna.   

Smeta på toscan på kakan när det gått 17 minuter, och JA det ska rinna igenom kakan, det ska inte bara bli som ett täcke utan det ska rinna igenom så det blir tosca i den också! 🙂
Ställ in igen tills den är får en färdig yta, tar ca 10 minuter!

Kategori: Jul, receptTaggar: