I höst kommer en efterlängtad julbok av Leila som heter “sweet christmas”!
Här hittar vi hennes fantastiska julrecept på både godis och bakverk, för vem har inte bakat efter Leilas goda recept någon gång på julen? Det ska bli så spännande att få ta del av nya goda julrecept, denna julbok är ett måste för alla julälskare! Åååh vad man längtar!!
Nu ska ni få receptet på min goda saffranskaka som jag bakat i många år! Den är väldigt saftig tack vare kesellan och smakar mycket saffran, precis som det ska vara 🙂
15o gram smält smör
3 ägg
2,5 dl socker
3 påsar saffran
1 tsk vaniljsocker
1tsk bakpulver
1,5 dl kesella
3,5 dl vetemjöl
sätt ugnen på 175 grader
smöra en fin form
vispa ägg och socker poröst
häll i saffran och vispa lite till
blanda ihop mjöl och bakpulver
häll i smöret, kesellan och sikta ner mjölblandningen
rör om försiktigt och förstör inte det porösa!
häll i formen och grädda 30-45 minuter beroende på ugnskvalitet, jag testar med sticka så den preciiis blir färdig och inte torr 🙂
Ikväll har jag gjort denna toscakaka igen, som blev ett resultat av för mycket smör över från lussebullsbaket för någon vecka sedan. Jag hade massor av smör blandat med saffran, mandelmassa, socker och vanilj över och kunde ju inte slänga det, så slängde ihop en kaka bara för att. Tänkte inte att den skulle bli så rolig, men hela familjen blev helt tokig i den, särskilt mamma! Den blev en succé! Helt knäppt då jag dessutom inte gjorde något “rätt” om man tänker på hur en tosca “ska” vara. Tänkte dela med mig av receptet eftersom den nu blev så god.. haha!
Kakan:
3 ägg 125 gram socker 125 gram vetemjöl 125 gram smält smör blandat med lite riven mandelmassa, 0,25 gram saffran och liten gnutta vanilj av något slag 0,75 tsk bakpulver
Toscan:
100 gram smör blandat med lite riven mandelmassa, 0,25 gram saffran och liten gnutta vanilj av något slag 75 gram socker 3 msk grädde 2 msk mjöl 75 gram hackade mandlar/hasselnötter
Vispa ägg, bakpulver och socker poröst till kakan. Häll i mjölet och smöret och vänd ner. Häll upp i en smörad brödform(rektangulär form) Ställ in i ugnen i 17 minuter på 175 grader
Blanda alla ingredienser till toscan i en kastrull, utom nötterna. Rör om ofta. Låt det stå tills det småbubblar lite, då kan du hälla i nötterna.
Smeta på toscan på kakan när det gått 17 minuter, och JA det ska rinna igenom kakan, det ska inte bara bli som ett täcke utan det ska rinna igenom så det blir tosca i den också! 🙂 Ställ in igen tills den är får en färdig yta, tar ca 10 minuter!