Emmas saffransmjukis

Nu ska ni få receptet på min goda saffranskaka som jag bakat i många år! Den är väldigt saftig tack vare kesellan och smakar mycket saffran, precis som det ska vara 🙂

  • 15o gram smält smör
  • 3 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 3 påsar saffran
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1tsk bakpulver
  • 1,5 dl kesella
  • 3,5 dl vetemjöl
  1. sätt ugnen på 175 grader
  2. smöra en fin form
  3. vispa ägg och socker poröst
  4. häll i saffran och vispa lite till
  5. blanda ihop mjöl och bakpulver
  6. häll i smöret, kesellan och sikta ner mjölblandningen
  7. rör om försiktigt och förstör inte det porösa!
  8. häll i formen och grädda 30-45 minuter beroende på ugnskvalitet, jag testar med sticka så den preciiis blir färdig och inte torr 🙂 
Kategori: Jul, receptTaggar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skicka ett mail när någon svarar på min kommentar