Saffranstryfflar med rostad kokos och florsocker

God kväll på er!
Idag har jag bakat lite mer inför julhelgen, bland annat dessa ljuvliga saffranstryfflar som jag blev mycket nöjd med! Supergoda och lyxiga med en rejäl smak av saffran 🙂 Svåra att göra är de inte heller, jag lovar! Nu ska jag fortsätta kvällen med att se SISTA AVSNITTET av Jul med Ernst…!!!

Recept:

0,5 gram saffran
0,75 dl vispgrädde
2 msk smör
1 Marabou vit chokladkaka
75-100 gram kokosflingor
Florsocker

  1. Hacka chokladen fint.
  2. Koka upp vispgrädde, smör och saffran i en kastrull och låt det bubbla 2-3 minuter. 
  3. Ta av kastrullen från plattan och rör ner chokladen lite i taget så den smälter. 
  4. Låt svalna 10 minuter i rumstemperatur och ställ sedan smeten i kylen några timmar, tills den blir kall och hård.
  5. Rosta kokosen i en torr stekpanna under tiden.
  6. Rulla kulor av tryffeln och rulla dem i kokos eller florsocker!
  7. Förvara i kylen.
Kategori: Jul, receptTaggar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skicka ett mail när någon svarar på min kommentar