
Jag hittade ett recept på ett bröd på Instagram som endast innehöll havregryn som ”mjölkälla” så jag var tvungen att prova det!
Bytte såklart ut några ingredienser(då jag alltid är skeptiskt till recept haha) och det det blev jättegott! Känns som ett ”vanligt bröd” fast det bara är havregryn 😀 Perfekt om man är känslig eller inte tål gluten. Otroligt enkelt och lättbakat utan jäst dessutom.
Tänkte dessutom prova att ha i vörtkryddor och göra det till ett vörtbröd nästa gång jag bakar det 😍


Recept glutenfritt bröd med havregryn
7 dl havregryn
3 ägg
4 dl naturell yoghurt av något slag (jag tog grekisk)
2 tsk bikarbonat
0,75 tsk salt
+ 0,5 tsk mald nejlika, 0,5 tsk mald kardemumma och 0,5 tsk mald pomerans för att göra det till ett vörtbröd!
Mixa havregrynen till ett mjöl. Jag gjorde med stavmixer/minihacker.
Rör ner bikarbonat och salt
Vispa ihop ägg och yoghurt och tillsätt de torra ingredienserna.
Häll ner smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper och strö lite havregryn på toppen.
Grädda längst ner i ugnen på 165 grader varmluft i 50-55 minuter.

Emil åt med glädje och ville ha mer och det visar verkligen att det var ett gott bröd!😄👌
Mmm det ser jättegott ut! Ser fram emot att få smaka🍀😋