
Jag har nu lyckats skapa världens godaste mazarinkaka på rostade mandlar och extra knaprig och knäckig botten och vill man hellre göra mazariner så går det lika bra med detta recept 😍
Min mormor gjorde en så god mazarinkaka när hon levde och jag ÄLSKADE den, så det här är en ny variant och en hyllning till henne ❤️

Ugn 170 grader varmluft
Mördeg
2,5 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
0,75 dl strösocker
0,75 dl brunt farinsocker
1,5 msk ljus sirap
Mazarinfyllning
150 g mandel
100-150 gram florsocker
lite salt
100 g smör, rumsvarmt
2 ägg
Glasyr
Florsocker
Lite vatten
Några droppar citron
Nyp ihop mördegen och tryck ut den i en rund form med avtagbara kanter
Rosta mandeln i ugnen eller i en stekpanna
Låt svalna lite och mixa sen mandlarna i en minihacker så det blir som nötkross/nötsmör. Tillsätt florsocker tills du tycker den är lagom söt. Ta nån nypa salt också!
Vispa ihop äggen med en handvisp och rör ihop med mandelmassan och smöret
Fyll pajskalet med fyllningen och bred ut jämnt
In i ugnen i cirka 20-30 minuter. Alla ugnar är så olika! Den ska ha fått lite färg och inte vara helt klibbig liksom. Känn med sticka ☺️
Låt svalna och blanda en lagom tjock glasyr av florsocker, lite vatten och nån droppe citron som du breder på kakan när den är kall!
Låt stelna och skär sen en stor bit och NJUT ❤️
