Bullbak

image

image

Jag har bakat bullar som min styvfaster har bestĂ€llt och de blev riktigt fina! 🙂 Kul att baka Ă€ven fast juldagarna Ă€r slut tycker jag.
Det finns sÄ mycket man kan göra och snart Àr det ju nyÄr ocksÄ, dÄ kan man fixa nÄgon lÀcker efterrÀtt!

RECEPT

Ugnstemperatur 225 

  • 50 gram jĂ€st
  • 150 gram Ă€kta smör
  • 0,5 L röd mjölk 
  • 2 dl strösocker
  • 2-3 msk stött kardemumma 
  • 1,25 L vetemjöl 
  • ca 400 gram Rumstempererat smör
  • kanel & socker blandat i en skĂ„l 
  • pĂ€rlsocker + hasselnötskross
  • 2 ihopvispade Ă€gg till fĂ€ste för sockret 

– Stöt kardemumman i en mortel.
– Smula jĂ€sten i en stor bunke. 
– SmĂ€lt smöret i en kastrull och hĂ€ll sedan i mjölken. 
– VĂ€rm till 37 grader.
– HĂ€ll över vĂ€tskan lite i sĂ€nder pĂ„ jĂ€sten och rör runt.
– HĂ€ll ner socker och kardemumma.
– Blanda ner sĂ„ mycket mjöl att degen fortfarande fastnar lite i kanterna och kĂ€nns lite klibbig (det Ă€r dĂ„ det blir saftiga bullar)
– LĂ„t jĂ€sa i minst 1 timme under bakduk, gĂ€rna pĂ„ en varm ugn.

– Kavla ut degen och bred pĂ„ rumstempererat smör och kanel+sockerblandning.
– gör valfri form pĂ„ bullarna. 
– LĂ„t jĂ€sa 15-20 min under bakduk
– pĂ€nsla med Ă€gg och strö pĂ„ pĂ€rlsocker + hasselnötskross.
– GrĂ€dda i 10-15 min beroende pĂ„ bullarnas storlek.

Kategori: Jul, recept

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Skicka ett mail nÀr nÄgon svarar pÄ min kommentar