Igår kväll fick jag lite feeling och bakade supersaftiga muffins med både riven mandelmassa och rivet äpple! Kan ni tänka er smaken? Så gott blev det😍 både äpplet och mandelmassan gör att det blir så himla fuktigt och saftigt och egentligen omöjligt att göra dem torra!
De här muffinsarna passar så bra till jul – så baka dem till advent vetja! 💛
Jag höftade och hällde bara i massa ingredienser som jag tänkte skulle bli gott, men jag ska försöka skriva ner receptet här… 🥰
Ugn: 180 grader varmluft
1,5 dl neutral rapsolja
4 ägg
3 dl socker
5 små (svenska) äpplen
200 gram kylskåpskall mandelmassa
3 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 tsk kanel
Några stänk salt
Ställ ut muffinsformar på en muffinsplåt, eller vanlig plåt om du inte har en sån.
Riv äpplen och mandelmassa. Äpplen på stora riven och mandelmassa på fina riven.
Blanda mjöl med bakpulver, kanel, salt och vaniljsocker
Vispa ägg och socker i en egen bunke
Rör långsamt ner äpple och mandelmassa i äggsmeten
Tillsätt oljan och mjölblandningen och rör om försiktigt tills det är blandat
Fyll formarna till 3/4 och sätt i mitten av ugnen tills de får en gyllenbrun yta. Det tar cirka 10 minuter men är väldigt olika från ugn till ugn, så håll koll!
Mums!!
Verkligen!😍