Jag har bakat bullar som min styvfaster har bestĂ€llt och de blev riktigt fina! đ Kul att baka Ă€ven fast juldagarna Ă€r slut tycker jag.
Det finns sÄ mycket man kan göra och snart Àr det ju nyÄr ocksÄ, dÄ kan man fixa nÄgon lÀcker efterrÀtt!
RECEPT
Ugnstemperatur 225Â
- 50 gram jÀst
- 150 gram Àkta smör
- 0,5 L röd mjölkÂ
- 2 dl strösocker
- 2-3 msk stött kardemummaÂ
- 1,25 L vetemjölÂ
- ca 400 gram Rumstempererat smör
- kanel & socker blandat i en skĂ„lÂ
- pÀrlsocker + hasselnötskross
- 2 ihopvispade Ă€gg till fĂ€ste för sockretÂ
– Stöt kardemumman i en mortel.
– Smula jĂ€sten i en stor bunke.Â
– SmĂ€lt smöret i en kastrull och hĂ€ll sedan i mjölken.Â
– VĂ€rm till 37 grader.
– HĂ€ll över vĂ€tskan lite i sĂ€nder pĂ„ jĂ€sten och rör runt.
– HĂ€ll ner socker och kardemumma.
– Blanda ner sĂ„ mycket mjöl att degen fortfarande fastnar lite i kanterna och kĂ€nns lite klibbig (det Ă€r dĂ„ det blir saftiga bullar)
– LĂ„t jĂ€sa i minst 1 timme under bakduk, gĂ€rna pĂ„ en varm ugn.
– Kavla ut degen och bred pĂ„ rumstempererat smör och kanel+sockerblandning.
– gör valfri form pĂ„ bullarna.Â
– LĂ„t jĂ€sa 15-20 min under bakduk
– pĂ€nsla med Ă€gg och strö pĂ„ pĂ€rlsocker + hasselnötskross.
– GrĂ€dda i 10-15 min beroende pĂ„ bullarnas storlek.