10 chockerande julfakta

Nu ni! Nu ska ni få läsa om 10 saker med julen som jag INTE tycker om eller aldrig har gjort! För en sann julfantast som jag själv så är det ju inget man skyltar med, men självklart har jag också mina julbrister 😉
Trevlig läsning, nu går jag och gömmer mig…

image

Jag har aldrig haft en ”äkta” julgran.
Tro det eller ej så är jag en plastgransfantast! Mest för att de alltid är perfekta och för att de aldrig dör(därav kan jag sätta upp den tiiidigt!). Sen så säljs ju inte julgranar förrän i december tror jag? Hur gör man om man vill ha en innan det och inte har tillgång till egen skog liksom?

Jag tycker inte om russin i lussebullen.
Nä, usch och fy! Russin kan man stoppa på andra ställen, i yoghurten exempelvis.

image

Jag får nästan ångest varje år när jag ska göra kola och knäck, all kontroll bara försvinner och jag vet ALDRIG om det kommer att bli bra eller ej! Vissa år gör jag bara det ena eller knappt en av dem, för att jag är så rädd för att misslyckas med smeten. Men det blir ju alltid bra, det är bara mina hjärnspöken som aldrig accepterar att det är OK om det inte blir perfekt varje gång…

image

Jag tycker endast om alkoholfri glögg!
Japp, alkohol i stort är inte min cup of tea. Det är inte gott och därför håller jag mig helst till julmusten och den alkoholfria glöggen.

Jag har gjort egna pepparkakor EN gång i mitt liv.
Jaa resten av åren annars har jag bara bakat med färdig deg! Det blir gott det med, men kanske inte på samma nivå.

image

Jag tycker att alla sorters julte, chailatte, jullatte och andra juliga te-och kaffedrycker är blä! 
Det smakar rinnande pepparkaka på något sjukt och snuskigt vis, haha..! Nej tack! Varm choklad tar jag istället kring jul! Men utan grädde, det är inte gott.

Jag har aldrig sett Karl-Bertil Jonsson(stavas hans namn så och heter filmen det?). 
Då gör jag ju andra saker än att titta på tv liksom! 

Dessa saker tycker jag inte om på julbordet:
rödbetssallad, gravlaxsås, senap, griljeringen på skinkan, ägghalvor med majonnäs eller skagenröra, kokt potatis till sill, alla sillar utom löksill, patéer och inte heller nubbe, julöl eller andra alkoholhaltiga juldrycker.

Jag öppnar nästan aldrig mina julkalenderluckor(förutom på Ritualskalendern och The body shopkalendern.)
Jag orkar/hinner inte en dag och sen bara rullar det på! Jag tror att min radio- och tv kalender brukar ha typ 5 luckor öppnade när det är julafton… tråkigt men sant! Dock så älskar jag julkalendrar, och vill ha många. Kanske har jag för många för att hinna med alla luckor? Intresset för luckorna kanske ökar nu framöver när vi har barn 🙂

image

Jag postar aldrig mina julkort i julkortspåsen.
Jag måste ha ett konstigt kontrollbehov, för jag tänker att de säkert inte kommer fram om de ligger i den där påsen..? Haha jag vet inte riktigt varför, men det känns som att jag inte kan lita på den!

image

Det var alla chockerande fakta för min del! Hoppas ni inte satte kakan i halsen nu och har en fortsatt trevlig kväll 😉 Var det någon av bekännelserna som ni kände igen er i?

Kategori: Jul

11 kommentarer

  1. Haha självklart var det en uppmaning, är dock så dålig på att kolla andra julbloggar! Tiden räcker inte till allt jag vill.. 🙁
   Men vill se vad du bekänner haha! 😉

 1. Vilken spännande läsning Emma! 🙂 Jag känner igen mig i att aldrig baka pepparkakor, jag gör det inte ens av färdig deg! Tror jag gör som Cramer och försöker få till ett eget inlägg på samma tema faktiskt 🙂 Håll utkik!

  1. Tack snälla du! 😀 haha vad skönt att höra att jag inte är ensam om det!
   Vad kul! 🙂 då ska jag försöka kolla in det! Tiden försvinner snabbt som småbarnsmamma…:O

 2. Härligt att fler är som mig, inga russin i lussebullar, köper alltid färdiga pepparkakor, Annas pepparkakor ska det vara, helst alkoholfri glögg 🙂 Testa att göra Nutellafudge är SÅ goda , testade det förra året, supergott o enkelt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skicka ett mail när någon svarar på min kommentar