Revben till julbordet

image
image
image

Jag tänkte ge er receptet på mina goda, möra revbensspjäll lagom till planeringen för julbordet! Dessa har en väldigt god och välkomponerad smak av glazen som gör köttet härligt mörkt och med en grillad ton. Smaken är varken för söt, stark eller tråkig, perfekt helt enkelt! Jag höftar alltid när jag blandar glazen men jag försöker uppskatta måtten så gott jag kan.
Du behöver:

Färska revbensspjäll (2 x 1 kilo får plats på en plåt)

2 msk fast honung (rumstempererad) 
3,5 msk soya
1,5 dl rapsolja 
2 pressade vitlöksklyftor
0,5 tsk torkade chilliflakes
salt och peppar i den mängd du gillar det!
(jag tog ca 1,5 tsk salt ungefär)

Blanda alla ingredienser till glazen i en skål, rör om tills honungen löst sig i resten.
Klä in en plåt i folie(långt över kanterna så du sedan kan packa in spjällen) och lägg på spjällen. Bred på glaze på båda sidor av köttet. Klä om spjällen med folien så de blir helt inpackade. 
Tillaga i ugn 2 timmar på 175 grader. De sista 10 minuterna kan du ta bort folieskyddet och höja temperaturen till 225 grader och låta dem få lite krispig yta. 
Muums! 🙂