Ett skepp kommer lastat med julgott från Hemköp!

Inlägget är reklam för Hemköp och innehåller en rabattkod 

Julen är i full gång och för mig är hela december den bästa tiden på året!🌟
All uppladdning i form av adventsmys, julbjudningar och familjesammankomster innan julafton är minst lika viktiga som själva dopparedagen för mig!🥰

Jag har beställt massa härlig julmat online från Hemköp, som både har hemleverans och upphämtning i butik!👏

Det finns så himla mycket gott inför både julbordet, julbakningen och adventsfikat på hemkop.se😍
Jag blev himla peppad när jag såg att det fanns 6-pack Zeunerts sockerfri julmust på glasflaska! Jag älskar den musten men har aldrig testat den sockerfria 😀 Så nu köpte jag båda sorter så får vi se vilken som är godast!

Ja ni ser ju vad mycket gott..!
Julskinka, vörtbröd, lyxasken med Ferrero rocher, saffran, Dumles SÅ goda nyhet med polkasmak, sirap till knäckkokningen
och mycket, mycket mer 🥰🌟

Jag vill självklart att ni ska få en liten rabattkod, så ni ska kan testa på Hemköps fina sortiment och bra leveransvillkor!
Därför får ni nu chansen att få hela 200kr rabatt på hela ordern, på köp över 800kr. Det gäller lyckligtvis alla som blir eller redan är medlemmar i Hemköps kundklubb, och aldrig tidigare handlat online!😊

Koden är: INFLUENCER200 och gäller till sista december 👏🥰

Så vad väntar du på? 😉
In och handla lite julmat(eller annan mat såklart) via denna länk och glöm inte att skriva i min rabattkod i kassan! 😘

Kategori: JultipsTaggar: , ,

Julmatsvanor och en och annan julmatsnyhet

Igår var jag på Livsmedelsföretagens årliga pressträff där de redovisar undersökningar om svenskarnas julmatsvanor, samt visar vilka nya julmatsprodukter som finns på marknaden!😀🎄

Det var en hel del goda grejer, flera som jag tidigare smakat men även nya grejer som jag inte hunnit testa ännu! Så det var väldigt roligt🌟

Den stora vinnaren för mig var Dumle Polkagris! Jag har verkligen sett fram emot att testa den nyheten och jag kan meddela att det var en HIT!!😍👏 Dessa fååår inte tas bort efter jul… jag måste kunna äta dem året om!😱 Verkligen en ny favorit!

Det jag tog med mig som extra intressant och rolig vetskap från undersökningarna under denna pressträff är följande:

Precis som förra årets undersökningar så sätter Corona fortfarande sina spår när det gäller svenskarnas julmatsvanor.
Försäljning av julmat online fortsätter att öka, färre kommer att äta julbord på resturang även i år och många har en fortsatt oro för att fira jul som vanligt – Med all rätt såklart!
Trots det så ser man att många vill lägga ner extra mycket krut på julmaten och julfirandet, kanske för att kompensera för dessa tråkiga pandemiår?

För att minimera matsvinn så kommer det fler och fler produkter i mindre storlekar och förpackningar, för att man i ensamhushåll kanske inte behöver en hel julskinka på 3 kilo eller en familj kanske inte vill äta julmat i två veckor efter jul. Även färdigskivade produkter ökar! 🍖

Julskinkan och julmusten fortsätter att dominera på listorna som populärast julmat och juldryck – och det är väl inte så förvånande kanske? 👏🌟 Mums!
Något som är extra viktigt när det gäller alla ingredienser på julbordet är att det ska vara svenska råvaror. Det tycker även jag själv ska vara en självklarhet!
Svensk matproduktion kan ses som en förebild för större delen av världen, då vi ligger i överkant när det gäller bland annat djurhållning, säkerhetsstandard, matsvinn och användning av ren energi.

Många veganska och vegetariska alternativ tillkommer på julborden, men detta betyder ändå inte att något annat ”klassiskt” tas bort. Julbordet utökas istället med fler komponenter, så att alla har något gott att plocka av, oavsett preferenser.

Njut nu av god och härlig julmat i år och sug in allt som julen bär med sig! Och glöm för guds skull inte att smaka Dumle Polkagris, jag LOVAR att ni inte kommer ångra er…😉

Kategori: JulTaggar: ,

Revben till julbordet

image
image
image

Jag tänkte ge er receptet på mina goda, möra revbensspjäll lagom till planeringen för julbordet! Dessa har en väldigt god och välkomponerad smak av glazen som gör köttet härligt mörkt och med en grillad ton. Smaken är varken för söt, stark eller tråkig, perfekt helt enkelt! Jag höftar alltid när jag blandar glazen men jag försöker uppskatta måtten så gott jag kan.
Du behöver:

Färska revbensspjäll (2 x 1 kilo får plats på en plåt)

2 msk fast honung (rumstempererad) 
3,5 msk soya
1,5 dl rapsolja 
2 pressade vitlöksklyftor
0,5 tsk torkade chilliflakes
salt och peppar i den mängd du gillar det!
(jag tog ca 1,5 tsk salt ungefär)

Blanda alla ingredienser till glazen i en skål, rör om tills honungen löst sig i resten.
Klä in en plåt i folie(långt över kanterna så du sedan kan packa in spjällen) och lägg på spjällen. Bred på glaze på båda sidor av köttet. Klä om spjällen med folien så de blir helt inpackade. 
Tillaga i ugn 2 timmar på 175 grader. De sista 10 minuterna kan du ta bort folieskyddet och höja temperaturen till 225 grader och låta dem få lite krispig yta. 
Muums! 🙂