Julstormen Netflix

Julstormen serie

Jag kan varmt rekommendera Julstormen som är en ny norsk julserie, som nu finns på Netflix!
Den har 6 avsnitt och typ 5 av skådisarna har varit med i min favoritserie Home for Christmas samt att flera svenska skådisar är med också – typ Alexandra Rapaport! 😍🙏

Den var väldigt mysig, lagom spännande och väldigt julig! Serien utspelar sig mestadels på en norsk flygplats, där alla flyg ställs in pga snöstorm. Man får då följa med människorna som på olika sätt fastnat och inte kan ta sig iväg för att fira jul 🎄

Se trailern här:

Julfilmer på Netflix

Lagom till helgen har jag sammanställt en lång lista på filmer som är uppriktig BRANetflix, så ni vet vilka ni ska lägga er tid på att se!😀 Jag är väldigt kritisk till många julfilmer och tycker inte alls att många är bra som är för “cheesy” och därför vill jag rekommendera ett gäng som verkligen är sevärda! Tack och lov har Netflix mååånga bra😍

1. Home for Christmas (Säsong 2 kommer i decmeber i år wohoo!!!😀)

Har ni missat denna juliga miniserie så tycker jag nästan synd om er!!😱 Johanne är trött på att känna sig utpekad som singel, både i vänkretsen och i familjen. Vid en familjesammankomst vid första advent ljuger hon plötsligt om att hon har en pojkvän och att de ska få träffa honom på julafton. Det innebär att hon har 24 dagar på sig att träffa någon och sätter därmed fart med att börja dejta. 5/5 i betyg!👍👍👍

2. Christmas Chronicles (2an kommer snart också)

Underbar film som man snabbt får som ett måste att se varje år! Älskar handlingen och alla skådespelare 🤩 Ett syskonpar råkar ta sönder tomtens släde, så de ägnar hela natten åt att rädda julen tillsammans med en tomtefar med attityd som inte skräder orden.

3. Arthur och julklappsruschen

En rolig och välgjord tecknad julfilm som passar hela familjen! Älskar den och tycker inte att den känns barnslig för att den är tecknad, utan den är jättebra gjord! 😀 På tomtens topphemliga leksaksfabrik ger tomten sin son Arthur i uppgift att slutföra ett superviktigt juluppdrag.

4. Grinchen

En av mångas, och även en av mina, favoritfilmer! Grinchen är ju underbar och så rolig och välgjord! Älskar allt med den❤️❤️❤️ Så kul att den finns på Netflix! Grinchen bestämmer sig för att förstöra julen i Whoville, men kommer Cindy Lou Who och hennes familj att få hans hjärta att vakna?

5. I’ll be home for Christmas

Liiite ostig men ändå en väldigt bra film som absolut fyller sin funktion som en mysig julfilm man tittar på utan problem! Pappan(morfadern) och flickan gör hela filmen – mamman är i min smak inte en jättebra skådis..! Jackie är åklagare och ensamstående mamma. Hon hoppas kunna fira jul i lugn och ro tillsammans med sin dotter, men planerna går i stöpet när hennes pappa dyker upp.

6. Elf

Alla känner väl till Elf? En härlig klassiker som alltid går hem! Inte min absoluta favorit, men den är ju väldigt bra, välgjord och rolig! 😄 Tomtenissen Buddy passar inte in bland de andra nissarna på Nordpolen, så han åker till New York för att hitta sin riktiga pappa och sprida lite julstämning.

7. Let it snow

Relativt ny, kom på Netflix förra julen! En bra film som får en att vilja fortsätta se, även om den är lite ostig ibland också. Men inte så det stör! Sevärd 😀 En kylig julafton drar en snöstorm in över den lilla staden, och för några av ungdomarna som bor där påverkar den allt från vänskap och kärlek till hela deras framtid.

8. Tomten är far till alla barnen

Den tragiska, kaotiska och knäppa men ändå roliga julfilmen som vi alla sett! Ett måste för mig och familjen varje år😁 Gillar den skarpt! Sara bjuder in sina exmakar och deras familjer till julfirandet, men hemligheter och underliggande konflikter får festligheterna att spåra ur på dråpliga sätt.

9. A wish for Christmas

Det här är en typisk julfilm på alla sätt! Om det inte var en julfilm hade jag aldrig sett den – men det är en av de bra men ostiga filmerna! Absolut sevärd, men inte den första du ska välja i denna lista! 🙂 Saras chef snor hennes idé. Hon vänder sig till tomten för att få mod att stå på sig, men räcker 48 timmars magi för att åstadkomma en varaktig förändring?

10. Julgåvan

Finns det någon mer klyschig handling än en framgångsrik kvinna som besöker en liten, liten hemstad, där hon står ut på alla sätt och sen blir kär i en kille där och vill stanna? Skulle inte tro det 😂 Men som sagt, denna är julig och rolig och absolut en bra film! Men inte den bästa 😄 Innan societetstjejen Ellen får ärva sin fars framgångsrika företag måste hon besöka faderns lilla hemstad, där hon får lära sig vikten av hårt arbete och medkänsla.

Nu har jag presenterat mina 10 favoriterNetflix! Men glöm inte att det finns många fler bra som finns på andra ställen, så ni inte missar dem😉
Jag tänkte även passa på att berätta om 4 stycken Netflixfilmer som jag totalt
MISSAT och inte sett, som jag SKA se!😀

1. Tjuvarnas jul Trollkarlens dotter

Alltså HUR kan jag ha missat denna film?! Jag älskar Tjuvarnas jul julkalendern och har sett den väldigt många gånger och att det släppts en film är ju underbart!!😍 Denna ska jag se i helgen, ser mycket fram emot det! Charlie känner sig bortglömd av sin nya familj och deras nya bebis. När ett kringresande tivoli kommer till staden träffar hon en mystisk och hemlighetsfull trollkarl.

2. The holiday calendar

En talangfull fotograf är fast på ett tråkigt arbete när hon ärver en antik adventskalender som kanske kan förutspå framtiden – och leda henne till kärleken.

3. Jultomtens dotter

För att bli den första tjejen som blir antagen till tomteskolan måste tolvåriga Lucia hitta ett botemedel mot en mystisk sjukdom som orsakas av den elake Krampus.

4. A cinderella story Christmas Wish
En tjej med musikerdrömmar jobbar som sjungande tomtenisse. Får hon uppleva sitt julmirakel eller kommer hennes fåfänga styvmamma och elaka styvsystrar att förstöra allt?
Om nån av de 4 filmer som jag inte har sett ännu är sjukt dålig (eller bra) får ni gärna skriva det, så jag vet vad jag har att vänta mig…😂😁
TREVLIG HELG❤️❤️❤️
Kategori: JulTaggar: ,