Emil och jag bakade salta kolakakor som vi “höftade ihop” och de blev otroligt goda! Havssaltet gör hela kakan – så skippa inte det om ni testar baka🥰 Och det är viktigt att det är just havsalt, stora bitar som ni inte ska krossa – så man får en tugga lite då och då, mums…
Ugn: 175 grader
200 gram rumstempererat smör
2 dl socker
3 dl vetemjöl
0,5 dl ljus sirap
0,5 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
2-3 nypor havssalt
Tag fram två plåtar med bakplåtspapper på.
Knåda ihop allt till en fin deg.
Kan vara lättare att arbeta med om den får stå i kylen 30 min, men vi hade inte tålamod till det😅
Dela den i 6 delar och rulla dessa till långa korvar och lägg 3 på varje plåt. Tryck ut korvarna så de blir rätt så platta.
På med lite extra flingsalt på toppen – det blir bara gott!
In i ugnen i ca 10-15 minuter(tiden beror på om du vill ha dem sega i mitten eller ej).
Skär sneda bitar direkt efter du tagit ut dem ur ugnen.
Låt svalna och ät❤️