Tusen år till julafton – Julkalendern 2015

image

Nu kommer ni få ta del av lite bilder och videos från årets julkalender 2015 och även mina åsikter av det jag snappat upp hittills. 
Första tanken: Bra namn på en julkalender och en väldigt fin framsida!
Jag har aldrig sett Erik och Lottas tidigare program och har ingen relation till dem alls och därför kan jag tänka mig att jag inte riktigt är lika positiv till detta års julkalender som många andra är. Jag är dock väldigt öppen för att bli positivt överraskad när den börjar sändas 1 december och hoppas verkligen på att jag kommer gilla den! 
Detta är en liten beskrivning av årets julkalender ur GP:
“I 24 julkalenderavsnitt får tv-tittarna följa med på en kronologisk tidsresa genom en tusenårig svensk historia, med nedslag i både medeltid och 60-tal, matvanor och mode – alltid ur barnens perspektiv.”

“I årets julkalender tas vi från år 1015 ända fram till idag, en tidsresa tillsammans med radarparet från Historieätarna, Erik Haag och Lotta Lundgren. Vi får se hur folk klädde sig, hur de åt och hur de levde tillsammans. I det här klippet försöker två små prinsar lära sig att buga som en kunglighet, något som inte är helt enkelt alla gånger.”
Tankar efter att ha sett denna videosnutt..? Jag förstår inte. Hur ska detta sluta? Jag kan inte se hur denna julkalender ska bli av detta och jag blir lite rädd ärligt talat! Förstår inte julkopplingen ännu…

Det här klippet känns också som att man uppskattar om man har en relation till Erik och Lotta, som jag inte har. När man inte har det tycker jag även här att det blir konstigt! Hoppas barnen tycker det är kul, det är ju det som är huvudsaken, inte vad jag tycker. Trots det kan jag inte dölja en liten besvikelse – var är julkänslan?

image

Denna bild är väldigt fin och mysig, jag gillar den gammeldags stilen och det är något positivt jag ser med denna julkalender – det kan komma att bli väldigt många fina miljöer kan jag tänka mig! Jag hoppas att julen kommer stå i centrum och att barnen får ta mycket plats och tycka om saker, det är ju oftast väldigt roligt att se på! Jag hoppas också att det finns den röd tråd och att det inte blir alltför spretigt och fokuserat på klädsel och beteenden i de olika tidsperioderna, utan mer vad det faktiskt är – en luckkalender om julen! 
Det ska bli väldigt kul och spännande att se detta, även fast jag inte är övertygad så längtar jag! Hoppas på att bli positivt överraskad 🙂