Emmas lantliga småbröd

Hej hopp! 

Idag har jag och Samuel mest stått i köket. Anledningen till det var för att vi skulle göra hamburgare helt från grunden, med bröd och kött som liknar Shake Shacks burgare så mycket som möjligt(det är inte a piece of cake kan jag säga). Vi blev frälsta när vi åt deras otroliga hamburgare på Dubais flygplats och Samuel har försökt att efterlikna dem sen dess. Vill någon att jag skriver om hur och vad man ska göra och tänka på då så skriv en kommentar, annars struntar jag i det eftersom att det inte direkt är något som hör hemma på en julblogg haha!
Hursomhelst, jag gjorde då samtidigt lite goda bröd som Samuel tjatat om att han vill ha(efter att den lilla satsen jag gjorde förra helgen tog slut). De blev mycket goda! Längtar SÅ himla mycket efter att stoppa in en god och tjock bit julskinka i dessa frallor… MUMS.
Jag använder aldrig recept när jag bakar jäsbröd så det blir lite olika innehåll varje gång! Denna gång blev en vinnare och jag hade i detta;

50 gram smör
2,5 dl mjölk
2,5 dl vatten

Smält matfett i kastrull och tillsätt vätska, värm till 37 grader.

50 gram jäst
2 msk ljus sirap
2,5 tsk salt
1 dl linfrön
3 dl havregryn med fibrer
vetemjöl till degen är lagom klibbig och precis går att hantera

Smula jäst och häll över degspadet. Ta i sirap och salt. Sedan havregryn och linfrön under omrörning och tillsist mjölet!
Jäs under bakduk i 1 timme. Forma sedan bollar och strö över lite mjöl på varje bulle för en snygg topp. Jäs igen i 15 minuter. Grädda i ca 15-20 min (beroende på storlek) i 200 grader! 🙂

Kategori: Jul, receptTaggar: