På en av semesterns sista dagar stoppades det korv här hemma – för första gången någonsin! 😄 Vi gjorde en variant av salsiccia.
De blev riktigt lyckade! Det blev typ 16 stycken och de tog vi med och grillade i stugan, när min närmaste familj var samlad. Alla älskade dem och blev helt överraskade över hur goda de verkligen var! 😍
Det var lite meckigt, men egentligen bara för att vi inte har en elektriskt korvmaskin, som man kan köpa till sin hushållsmaskin, exempelvis. Vi använde våran manuella köttkvarn med ett korvhorn till, där vi trädde på fjälstret. Men tänk ändå hur bra det gick att stoppa korv utan maskin! Otroligt 😀
I korven hade vi fläskkarré, sidfläsk, vitlök, vatten och salt – enkelt va? 🌭 Fjälstret köpte vi på Sandströms, som är en köttbutik i Nacka! Det var väl det enda som var lite svårhittat egentligen.
I slutet blev det såhär fina korvar och vi alla hjälpte till med hela processen, som Emil tyckte var spännande och rolig!
Vill ni ha receptet? Okej, här kommer det 😉
1 kilo fläskkarré
350 gram rökt sidfläsk
15 gram vitlök, riven
20 gram salt
1 dl vatten
Fjälster – typ 2-5 meter? Lite osäker
Blötlägg fjälstret i kallt vatten – gärna i två timmar innan processen börjar.
Dela köttet och sidfläsket i små bitar och lägg i frysen en stund så det blir lättare att mala.
Mal till färs.
Blanda allt kött så det inte blir klumpar med sidfläsk här och där.
Knåda ihop färsen med riven vitlök, salt och vatten.
Stoppa korven! Vi hade ju som sagt bara en manuell köttkvarn med tillhörande plastkorvhorn.
Vi trädde på fjälstret på korvhornet och sen tryckte vi ner köttblandningen i kvarnen igen och vevade tills det kom ut ur korvhornet och blev en korv!
När all färs är ute och det är en lång korv så tvinnar man på ställen där man tycker att det blir lagom stora korvar.
Sen är det bara att tillaga och äta – eller frysa in om man inte vill ha dem direkt. Ha dem inte i kylen mer än en dag pga dålig hållbarhet! 🌭
Ja de korvarna skulle vi vilja ha igen👌
Det får ni säkerligen 🥰🥰😘
Mums! Bra gjort- det där kräver ju en del jobb. 🤩