Stenig väg

image
image

Nu har även Rocky Road tillverkats i min lilla bakstuga! Jag använde lite andra saker än vad som brukar stå i recepten, för man använder ju det man själv tycker är godast såklart!

Ett tips är att använda tomteskum istället för marshmallows och marabou mjölkchoklad istället för mörk choklad. 

600-700 gram Marabou mjölkchoklad

2 dl salta jordnötter

1 dl pistage -eller annan nöt

2 nävar tomteskumm

1 påse dumlekolor

Gör så här

1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).

2. Blanda samtliga ingredienser.

3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.

4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.

Kategori: Jul, recept

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skicka ett mail när någon svarar på min kommentar