Saturnus glögg i smällkaramell

image
image
image
image
image
image

Sent igår kom två väldigt trevliga smällkarameller från Saturnus hem till dörren, så roligt! De var laddade med glögg för hela slanten och även en polkagrisstång med glöggsmak 🙂
De innehöll glögg med 2,2 %, 11 % & 12 % alkoholhalt samt en helt alkoholfri. På första advent nu på söndag ska några av dessa invigas under tiden vi klär julgranen – på tal om det, om ni inte lyssnade när jag var med i Sveriges Radio och pratade om just julgranen kan ni göra det här! 

I smällkaramellerna fanns(från samlingsbilden, börjar med den längst till höger):

Polkagrisglögg alkoholfri
– i samarbete med Grenna Polkagriskokeri. Serveras rykande varm eller iskall med isbitar! Sjukt skum smak, ska bli spännande att prova – återkommer 😀  Finns i dagligvaruhandeln.

Årets premiumglögg med smak av Åkerbär 2,2 % alkohol
– med inspiration från den norrländska naturen har årets premiumglögg smak av det vilt växande åkerbäret. Har aldrig smakat det bäret så detta blir kul! Serveras rykande varm och finns i dagligvaruhandeln.

Vår finaste premiumglögg 2,2% alkohol
– En klassiskt kryddad glögg i mindre format som passar det mindre hushållet prefekt. Vilket bra initiativ – perfekt om man lever ensam eller om man är den enda som gillar glögg i familjen! Serveras rykande varm. Finns i dagligvaruhandeln.

Skånsk Äppelglögg 12 % alkohol 
– Årets smaknyhet på systembolaget! Friskt äppelvin från Österlen ger den fina bärnstensfärgen tillsammans med de klassiska glöggkryddorna. Avnjuts rykande varm eller iskall. Finns endast på systembolaget.

Röd ekologisk vinglögg 11 % alkohol (med mindre socker!)
– Ett fylligt spanskt ekologiskt vin som har kryddats med goda glöggkryddor, men man har dragit ner på sockret. Detta tycker jag är toppen, både att det är eko och att det är mindre socker. Vet flera som skulle vara intresserade av denna, så får se hur länge flaskan räcker… 😉 Avnjuts bäst rykande varm! Finns endast på systembolaget.

Sen undrar jag vad som händer om jag slänger ner polkagrisstången i glöggkannan när jag värmt upp någon av glöggsorterna? 😀 Värt att testa, kanske blir sjukt gott!?
Tusen tack till Saturnus för dessa fina paket som ska smakas på under hela december, med start på söndag!

Kategori: JulTaggar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skicka ett mail när någon svarar på min kommentar