Saffransmazariner med mandarinkristyr

image

imageimageimage

Såg ni dessertmästarna igår? De gjorde bland annat saffransmazariner och jag gjorde såna förra julen som blev riktigt mumsiga! 
Här har ni mitt recept 🙂


Ugnstemperatur 200 grader
20-25 aluminiumformar

Ingredienser Skal:

  • 150 gram rumsvarmt smör
  • 1,25 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 0.75 tsk bakpulver

Knåda ihop alla ingredienser till en smidig mördeg och låt kallna i kylen.

Ingredienser Fyllning:

  • 150 gram smält smör
  • 2 dl malen mandel + 5 malda bittermandlar
  • 50 gram riven mandelmassa
  • 2 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 0.75 tsk bakpulver
  • 2 påsar saffran
  • 3 msk mjöl

Rör ihop alla ingredienser. Kavla eller tryck ut mördegen och lägg skal i alla aluminiumformar på en stor plåt. 

Klicka i fyllning i formarna upp till ¾.

Ställ in i ugnen ca 15 minuter.

Mandarinkristyr:

  • 4-5 dl florsocker
  • Rivet skal från 2 mandariner
  • Saft från 2 pressande mandariner
  • Några droppar vatten

Blanda ihop och valfri spritsare och kör ut på mazarinerna när de svalnat. 

Färga kristyren med karamellfärg om du vill. 

Kategori: Jul, recept

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skicka ett mail när någon svarar på min kommentar