Såg ni dessertmästarna igår? De gjorde bland annat saffransmazariner och jag gjorde såna förra julen som blev riktigt mumsiga!
Här har ni mitt recept 🙂
Ugnstemperatur 200 grader
20-25 aluminiumformar
Ingredienser Skal:
- 150 gram rumsvarmt smör
- 1,25 dl socker
- 4 dl vetemjöl
- 1 ägg
- 0.75 tsk bakpulver
Knåda ihop alla ingredienser till en smidig mördeg och låt kallna i kylen.
Ingredienser Fyllning:
- 150 gram smält smör
- 2 dl malen mandel + 5 malda bittermandlar
- 50 gram riven mandelmassa
- 2 ägg
- 1,5 dl socker
- 0.75 tsk bakpulver
- 2 påsar saffran
- 3 msk mjöl
Rör ihop alla ingredienser. Kavla eller tryck ut mördegen och lägg skal i alla aluminiumformar på en stor plåt.
Klicka i fyllning i formarna upp till ¾.
Ställ in i ugnen ca 15 minuter.
Mandarinkristyr:
- 4-5 dl florsocker
- Rivet skal från 2 mandariner
- Saft från 2 pressande mandariner
- Några droppar vatten
Blanda ihop och valfri spritsare och kör ut på mazarinerna när de svalnat.
Färga kristyren med karamellfärg om du vill.