Mjuk pepparkaka med mandelspån och lingon

Mmm en sån god mjuk pepparkaka jag har bakat! Perfekt till julfikat🙂 Tror denna blev extra god och saftig tack vare sirap och grädde, den blev nästan lite sticky liksom! Den kommer att passa bra till julaftonsbrunchen😃

Ugn: 160 grader ovan/undervärme

2 ägg
2 dl socker
1,5dl mörk sirap
0,75 dl grädde
0,5 dl mjölk
0,5 dl lingonsylt
125 gr smält smör
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk kanel
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald nejlika

Mandelspån

Smöra en form och fyll boten med ett tunt lager mandelspån.

Blanda alla torra ingredienser.

Vispa ägg och socker poröst.

Rör ner smör, mjölk, sirap och grädde i äggsmeten och vänd sedan ihop med den torra blandningen.

Rör sist ner lingonsylten försiktigt!

In i nedre delen av ugnen i ca 40-50 min(känn med en sticka)! Alla ugnar är olika🙂

Ät och njut med familjen❤️

Kategori: Julrecept

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Skicka ett mail när någon svarar på min kommentar